Miron Mitrea ii ameninta cu „ciomagul si cu bata” pe romanii care insista sa revina in tara: „Nu pricep pur si simplu”

politica

Miron Mitrea, fost lider al PSD si fist puscarias, i-a amenintat cu „ciomagul si cu bata” pe romanii care doresc sa se intoarca in tara. „Responsabilitatea unor oameni trebuie impusa cu forta, marea majoritate intelege, o minoritate nu intelege, nu putem sa-i lasam sa ne omoare”, a declarat Mitrea.

„Exista o parte din populatie, mica, care nu vrea sa inteleaga. Nu pricep pur si simplu. Desi pricep termenul, nu inteleg ce trebuie sa faca, ce rau ne fac. Atunci trebuie sa-i facem responsabili cu ciomagul, cu bata. 200.000 de romani se intorsesera pana acum o saptamana, in numar de 5-8 mii pe zi, pe granita de la Arad. Vin foarte multi acasa, toata lumea a facut apel la ei. Sunt inconstienti. O parte nu au incotro, trebuie sa vina acasa, nu mai au contracte, acestia sunt putini. Se intorc multi din cei care nu ne fac cinste. Se intorc in tara majoritatea celor care nu ne-au facut cinste. Responsabilitatea unor oameni trebuie impusa cu forta, marea majoritate intelege, o minoritate nu intelege, nu putem sa-i lasam sa ne omoare. Responsabilitatea personala e importanta, iar pentru cei care nu inteleg trebuie folosita bata”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

In mai 2016, dupa ce a fost eliberat, Mitrea declara in fata puscariei ca „i-a ajuns politica”.

„Nu e o placere sa faci puscarie, dar nici sa spui ca e foarte greu. E o chestie de cap. Depinde cum te adaptezi. Daca vrei sa fie foarte greu, e foarte greu. Si in viata sunt niste reguli pe care trebuie sa le respecti. Daca vrei le respecti, daca nu ajungi la puscarie. Eu sunt un exemplu bun, nu? Voi vedea ce fac. In orice caz, nu politica. Mi-a ajuns politica. 26 de ani au ajuns. Nici nu s-a terminat grozav, nu?”, a declarat Mitrea.

Miron Mitrea stat un an si patru luni dupa gratii in sectia exterioara a Penitenciarului Poarta Alba. A fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru luare de mita si instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

In perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de peste 900.000 lei in schimbul numirii acesteia in functia de sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Mai mult despre:

Comentarii: