Mirosul urat a revenit la Cluj. Autoritatile trimit din nou autolaboratorul in satul Rediu

actualitate

In ultimele zile, clujenii din mai multe zone ale orasului s-au plans din nou ca simt mirosul insuportabil care le da dureri de cap in ultimele saptamani. Autolaboratorul care a fost adus la Cluj pentru a detecta de unde provine mirosul greu de suportat va fi trimis din nou in satul Rediu, din comuna Aiton, a anuntat prefectura potrivit Cluj24.

„In contextul reinceperii de astazi, 18 septembrie, a activitatii de distribuire a ingrasamantului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, in conformitate cu hotararea de reefectuare a determinarilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, incepand de maine, in perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer”, a transmis Prefectura.

Intrucat masuratorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistata, autolaboratorul de la Bacau va ramane timp de 24 de ore in comuna Aiton.

Vicepresedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Adrian Haralambie Bidu, este prezent la Cluj, alaturi de reprezentantii structurii judetene pentru realizarea unor verificari suplimentare in teren la cele doua locatii vizate si anume ferma de la Rediu si de Centrul de Management al Deseurilor din Cluj-Napoca.

In urma ipotezelor lansate in spatiul public in legatura cu sursa mirosului urat, societatea Transavia, al carei nume aparea in raportul Garzii de Mediu, a emis un comunicat in care aduce argumente potrivit carora mirosul a aparut in Cluj-Napoca inainte de a incepe imprastierea fertilizatorului la Aiton.

Reprezentatii Supercom, operatorul Centrului de Management Integrat al Deseurilor, sutin si ei ca mirosul nu provine de la CMID si ca activitatea s-ar desfasura in „parametri normali”.

La inceputul lui septembrie, la o saptamana dupa ce mirosul neplacut a aparut in oras, Prefectura a organizat o sedinta de lucru, in urma careia a anuntat ca mirosul nu vine nici de la CMID, dar nici de la ferma din Aiton. Si in continuare nimeni nu are habar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: