Miruna Pascu a scapat si de arestul la domiciliu. Ea poate sa ia legatura cu fiul ei, Vlad Pascu

news

Miruna Pascu

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a scapat joi si de arestul la domiciliu. Ea a fost plasata sub control judiciar, avand anumite interdictii, insa poate sa ia legatura cu fiul ei, aflat in arest. Decizia instantei este definitiva.

Decizia a fost luata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au respins ca nefondata contestatia procurorilor DIICOT la decizia din 29 noiembrie a Tribunalului Bucuresti de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

„In temeiul art. 215 alin. (1) si (2) din Codul de procedura penala, pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpata Pascu Miruna trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata;

b) sa informeze de indata judectorul de camera preliminara sau instanta de judecata cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, respectiv sectia de politie in raza careia domiciliaza, conform programului de supraveghere intoemit de organul de politie sau ori de cate ori este chemata;

d) sa nu paraseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviinfarea prealabila a
judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata;

e) sa nu comunice direct sau indirect cu persoana vatamata Lazarescu Rebecca loana si cu martorii Lazarescu Aura Simona, Rares Mihai Ion, Culea Anton Adrian, Vladescu Pavel, Pantazi lon, Marei Ahmed, Bitica Andrei Catalin, Damian Claudia Teodora si Ene Mario Dorel, cu datele de stare civila din dosarul de urmarire penala.

In temeiul art. 215 alin. (4) din Codul de procedura penala desemneaza organul de politie in raza caruia locuieste in fapt inculpata, in vederea supravegherii respectarii de catre aceasta a obligatiilor care fi revin pe durata controlului judiciar.

In temeiul art. 215 alin. (3) si (7) din Codul de procedura penala, atrage atentia inculpatei Pascu Miruna ca, in caz de incalcare cu rea-credina a obligatiilor mentionate, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive”, se arata in decizia Curtii de Apel.

Miruna Pascu poate sa ia legatura cu fiul ei, Vlad Pascu, aflat in arest pentru ca a ucis doi tineri, fiind sub influenta drogurilor.

Miruna Pascu, a primit marti doua lumanari din partea protestatarului. Marian Tivilic pentru a le aprinde in memoria celor doi tineri ucisi de masina fiului la 2 Mai.

„Fiind in postul Craciunului, apreciez foarte mult si in masura in care la un moment dat se va putea, cu siguranta ca o s-o fac”, a declarat Miruna Pascu pe holurile tribunalului.

Ea a refuzat sa comenteze in legatura cu faptele lui Vlad Pascu.

„Nu pot sa fac niciun fel de declaratii cu privire la dosar pentru ca nu este normal. Tragedia pe care o traiesc si durerea pe care o simt nu este un lucru care sa fie expus, dupa parerea mea, in spatiul public. Din cauza asta nici nu am facut niciun fel de declaratii cu privire la victime. Consider ca eu, daca as declara ceva, ar fi o impietate fata de parintii acelor copii”, a spus Miruna Pascu.

Ea a mai spus ca nu a vorbit cu parintii celor doi tineri ucisi.

„Nu. Eu nu am voie sa vorbesc nimic despre dosare. Este o interdictie din partea procurorilor. Consider ca aceste lucruri… de la inceput, am gresit, trebuiau lasate pe seama avocatilor”, a mentionat Miruna Pascu.

@valentynohotyahoo6Miruna Pascu, mama lui Pascu Vlad tanarul care a condus drogat si a omorat 2 tineri in statiunea 2 Mai.♬ sunet original – valentynohot@yahoo.com

Miruna Pascu a fost trimisa in judecata de DIICOT, alaturi de fiul ei, Vlad Pascu, si fostul sot Claudiu Pascu.

Ea este acuzata ca ar fi santajat o fata, martora in dosarul in care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi amenintat-o pe prietena fiului sau ca va face publice informatii si imagini compromitatoare despre ea, daca va colabora cu procurorii.

In acelasi dosar, Vlad Pascu este acuzat de consum si trafic de droguri, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: