Miscare dubioasa, cu putin timp inainte de alegeri. Dancila il inlocuieste pe seful serviciul secret al MAI

news

Colonelul Mihai-Cristian Marculescu a fost schimbat, miercuri, din functia de sef al Directiei Generale de Protectie Interna a MAI, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

Potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, citate de Agerpres, noul sef al DGPI va fi colonelul Razvan Magura.

Mihai Marculescu a fost detasat pentru o perioada de un an de zile la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, acolo unde il va consilia pe generalul de brigada Constantin Florea, precizeaza Newsweek Romania.

Mihai Marculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne prin decizie a premierului Dacian Ciolos la sfarsitul lunii august 2016, dupa ce fostul sef al Departamentului, Rares Vaduva, a fost acuzat de abuz in serviciu si favorizarea infractorului.

Ulterior, in anul 2017, premierul Mihai Tudose a decis de la sine putere sa-l numeasca in continuare pe functie pe colonelul Mihai Marculescu. Decizia nu a fost pe placul lui Liviu Dragnea, care in acea perioada conducea cu mana de fier PSD, dar se si considere premierul din umbra. Numirea a declansat un scandal monstru intre Tudose si Dragnea.

Surse din cadrul Guvernului au sugerat pentru Newsweek Romania ca ministrul Mihai Fifor vrea sa isi subordoneze total ministerul de Interne: „Si-a pus sef la Jandarmerie, la Politie, si acum la DIPI. Se pregateste pentru a prelua coducerea PSD dupa alegerile prezidentiale, in urma esecului pe care il va inregistra premierul Viorica Dancila la alegerile prezidentiale.”

Mai mult despre: ,


Comentarii: