Miscare inteligenta a USR. A reusit sa obtina sprijinul UDMR pentru inlocuirea lui Ciorbea cu un adevarat sustinator al statului de drept

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat joi, la Cluj, ca Uniune va sustine numirea lui Eckstein-Kovacs Peter ca Avocat al Poporului.

Intrebat, in cadrul unei conferinte de presa, care este pozitia UDMR fata de o eventuala desemnare a lui Eckstein-Kovacs Peter la functia de Avocat al Poporului, liderul formatiunii a precizat ca a fost a fost informat despre aceasta propunere in timpul unei discutii cu liderul USR, Dan Barna.

„Dan Barna mi-a zis acest lucru la telefon, cand am discutat cu el si mi-a zis ca aceasta este propunerea lor si ce cred eu despre aceasta propunere. Am spus ca o vom sustine. Asta este pozitia noastra. Eckstein a fost un ministru bun, a fost un candidat la primarie (n. red. – Cluj-Napoca) extraordinar, a fost un consilier bun pentru Basescu, va fi si un Ombudsman bun, va avea voturile noastre. Restul nu conteaza, criticile. Il vom sustine, bineinteles”, a afirmat Kelemen, citat de Agerpres.

Eckstein-Kovacs Peter a fost senator si membru fondator al UDMR, insa anul trecut a decis sa paraseasca formatiunea.

Fostul consilier prezidential Eckstein-Kovacs Peter, fost parlamentar al UDMR, a anuntat, in iunie anul trecut, la un miting de protest de la Cluj, ca demisioneaza din calitatea de membru al acestei formatiuni.

„Ceea ce a umplut paharul este pozitia UDMR raportat la legile Justitiei. A trecut modificarea Codului de procedura penala cu voturile UDMR, ca sa spun un singur lucru. Si cardasia cu PSD iarasi e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter.

Mai mult despre: ,

Comentarii: