Miscare unica in politica. Andrei Caramitru ofera 50.000 de euro oricui va demonstra ca a avut contracte pe bani publici

politica

Andrei Caramitru (USR) anunta ca va oferi 50.000 de euro oricarui roman care va putea sa demonstreze, cu documente, ca a fost beneficiar al unor contracte cu statul roman. Anuntul vine pe fondul unui conflict cu jurnalista Sidonia Bogdan, care a insinuat ca Andrei Caramitru a avut parte de beneficii materiale dubioase.

„Oportunitate unica! Va puteti imbogati repede ! 🤣 Firmele mari (Google, Apple) care se lauda ca sunt ‘sigure’ dau premii consistente oricui reuseste sa demonstreze ca nu e asa (se cheama ‘white hacking’).

Uite fac si eu la fel. Cum zice americanul ‘put your money where your mouth is’.

Dau 50’000 de EUR primului care demonstreaza cu acte nu cu povesti urmatoarele:

– ca am castigat vreun leu din alte surse decat contractele mele cu UBS, McKinsey si BCG (inclusiv chirii – nu se pune daca am vandut o masina de exemplu :-)). Se pune daca au fost transferuri de bani de la persoane fizice, inclusiv familie, de peste sa zicem 2000 EUR (Nu se pune daca am imprumutat pe cineva din familie si mi-a dat fix banii inapoi) 🙂

– ca eu sau vreo firma in care sunt asociat a avut vreun contract cu statul Roman din care a fost platit macar 1 leu (cat timp lucram acolo)

– ca am avut sau am vreo legatura economica (adica am incasat macar 1 leu sau sunt asociat, am macar 1 actiune) in vreo firma care lucreaza cu TNB

– ca exista vreun proces pe rol, orice, care m-a implicat in vreun matrapazlac cu fonduri publice.

Nu merge si nu castigati nimic (doar poate un proces pe calomnie) daca veniti cu povesti de genul : il cunosteai pe x, care se cunoaste cu y. Sau ‘se spune ca’. Sau ‘asta s-a intamplat in acelasi timp cu celelalt lucru deci…’. Nu merge asa. Documente frate. Si castigi 50’000 de EUR.

Se aplica ‘concursul’ si celor care au acces la conturile mele din banci, personal ANAF. Familie, prieteni, oricine. Pot si ei sa participe 🙂

E ok asa? Hai la sapat. Va urez succes”, a scris Caramitru pe Facebook.

Sidonia Bogdan are o postare recenta pe Facebook in care sugereaza ca Andrei Caramitru a avut contracte dubioase cu statul roman.

„Andrei Caramitru e una dintre cele mai aberante voci ale USR. Are viziuni de surveillance asupra populatiei, chipurile masuri anticoruptie, ameninta ca atunci cand vine el la guvernare, rezolva el cu niste softuri hotia romaneasca, bate campii cu Rusia, desi se vede din avion ca omul nu are nicio calificare pe extern, ataca jurnalistii etc.

Am spus ca o astfel de voce de politician care are ca tema dominanta anticoruptia ar trebui sa o inceapa cu el. Sa explice de unde a avut banii pentru conacul monument istoric, sa spuna numele firmele cu care si a reabilitat conacul, daca companiile de consultanta la care a fost director au avut contracte cu statul roman, daca firmele sale au avut legaturi cu TNB-ul unde tatal este director, asa cum a dezvaluit presa intr o ancheta. Repet, mi se pare de bun simt sa arati transparenta totala, daca nu ai nimic de ascuns si ai ca tema dominanta anticoruptia”, a scris Bogdan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: