Miscarea lui Iohannis cu SIE il face sah-mat pe Liviu Dragnea. PSD-ul este fracturat tocmai cand seful PSD planuia suspendarea presedintelui

analize

Decizia presedintelui Iohannis de a-l nominaliza pe deputatul PSD Gabriel Vlase pentru sefia SIE a luat prin surprindere PSD. Miscarea lui Iohannis vine pe fondul numeroaselor informatii privind intentiile lui Dragnea si a celor din jurul lui de a-l suspenda pe Iohannis.

Decizia lui Iohannis a fost luata fara a se consulta cu Dragnea, liderul principalului partid (PSD), avand in vedere ca Gabriel Vlase are nevoie de votul majoritatii parlamentare pentru a se instala in functie.  „Presedintele are dialog cu o parte din PSD, cel putin in chestiunile de securitate nationala”, a tinut sa remarce Radu Tudor la Antena 3.

G4Media a publicat, miercuri, mai multe informatii legate de intentia PSD de a incepe, pe 20 iunie, procedurile de suspendare din functie a lui Klaus Iohannis. Printre masurile pe care ar fi urmat sa le ia presedintele interimar, Calin Popescu Tariceanu, s-ar fi numarat si numirea lui Gabriel Vlase la sefia SIE.

Prin urmare, Iohannis a facut o importanta miscare strategica. A dezamorsat unul dintre motivele care coalizau parlamentari in favoarea suspendarii si si-a asigurat sprijinul unei tabere importante din PSD.

Gabriel Vlase face parte dintr-o grupare foarte puternica din PSD, el fiind considerat omul de baza al lui Viorel Hrebenciuc. Desi are numeroase probleme penale, Hrebenciuc continua sa aiba o influenta consistenta in cadrul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: