externe

Miscarea partizanilor devine tot mai puternica in Crimeea. Rusii au declansat o ampla operatiune contra lor, perchezitii selective in apartamentele si casele locuitorilor

Fortele ruse au declansat o ampla operatiune in Crimeea pentru capturarea partizanilor ucraineni, anunta Centrul National de Rezistenta (CNR).

„Acolo (in Republica Autonoma Crimeea – n.r.) serviciile speciale rusesti au primit sarcina de a descoperi retelele de rezistenta ucrainene. Pentru aceasta, vor fi efectuate perchezitii selective in apartamentele si casele locuitorilor din Crimeea, accentul fiind pus pe reprezentantii poporului tatar din Crimeea”, a anuntat CNR.

CNR noteaza ca rusii urmeaza sa verifice subsolurile si garajele, precum si telefoanele si computerele, pentru a gasi informatii care ar putea indica o cooperare a localnicilor cu Fortele Armate ale Ucrainei.

Dupa cum precizeaza Centrul, astfel de masuri sunt legate de datele primite de Kremlin in urma unui studiu sociologic  privind situatia socio-politica din peninsula. Din studiu rezulta ca chiar si acei rezidenti care anterior au sustinut invazia pe scara larga a Federatiei Ruse in Ucraina sunt acum apatici in ceea ce priveste sustinerea razboiului. Acest lucru este valabil si pentru rusii care au fost relocati in Crimeea in timpul celor 8 ani de ocupatie.

„Conducerea politico-militara rusa intelege ca partizanii ucraineni au jucat un rol important in eliberarea orasului Herson de fortele de ocupatie rusesti. Prin urmare, ei incearca sa gaseasca noi metode de combatere a miscarii de rezistenta”, a declarat CNR, citat de Pravda Ucraina.

Un „nivel galben de amenintare terorista” a fost introdus in Crimeea ocupata temporar, desi numai in unele zone ale peninsulei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Joe Biden crede ca incetarea focului in Gaza ar fi posibila „si maine”, daca Hamas ar elibera ostaticii

Dupa ce a evitat subiectul la strangerile anterioare de fonduri, presedintele SUA, Joe Biden, a…

3 minute ago

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

19 minute ago

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

8 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

16 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a fost gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

16 ore ago