Miscarea partizanilor ia amploare in teritoriile ocupate, Kievul a lansat „Miscarea de Rezistenta”: „Ii ajutam pe patriotii din teritoriile ocupate sa ia armele”

externe

Guvernul de la Kiev a lansat un program menit sa incurajeze miscarile de rezistenta din teritoriile ocupate de Rusia. Programul se numeste RukhOporu (Miscarea de Rezistenta) si este coordonat chiar de un partizan care si-a pierdut mainile, in 2015, in timpul luptelor cu separatistii rusi din Luhansk.

La lansare, Volodimir Zhemcuhov, un partizan care in 2015 si-a pierdut mainile in Luhansk, a spus ca va realiza videoclipuri prin care ucrainenii din teritoriile ocupate vor primi instructiuni militare si cum sa-si controleze emotiile in timpul operatiunilor de sabotaj.

„Vom ajuta patriotii din teritoriile ocupate sa ia armele si sa apere Ucraina… fiecare trebuie sa decida unde sta: sa ramana sub ocupatie ca un sclav sau sa se alature rezistentei”, a spus fostul partizan.

„Eu sunt doar o dovada vie a modului in care o persoana a fost capabila sa ia calea rezistentei impotriva inamicului in regiunea Luhansk. In filmari, imi impartasesc experienta pentru ca oamenii sa se pregateasca. Aceste lectii scurte acopera pregatirea militara de baza si modul de a va controla emotiile in timpul operatiunilor de sabotaj. Nu este posibil sa stati acum pe loc in fata noii ocupatii rusesti, asa cum au facut unii oameni in 2014-2015. Inamicul distruge oameni si orase mari. Pentru a supravietui, fiecare trebuie sa decida care este pozitia sa – sa ramana in ocupatie ca sclav rus sau sa se alature rezistentei”, a subliniat Volodimir Zhemcuhov.

El a mentionat ca legislatia Ucrainei s-a schimbat, astfel incat oamenii care au luat calea rezistentei sunt acum protejati din punct de vedere legal daca lucreaza impreuna cu Fortele Armate: „Ii vom ajuta pe patriotii din teritoriile ocupate sa ia armele si sa apere Ucraina”.

Valeria Podkich, director de proiect, a declarat ca poporul ucrainean se impotriveste expansiunii rusesti de secole.

„Sursa principala de inspiratie a modului de a lupta impotriva inamicului in spatele liniilor este Volodimir Zhemcuhov. Primul episod se numeste ‘Jurnalul unui luptator clandestin’ si va fi disponibil pe canalul YouTube al televiziunii militare sambata, pe YouTube”, a declarat Valeria Podkich.

Andri Yusov, reprezentantul serviciului de presa al Serviciului de Informatii al Ministerului Apararii din Ucraina, a explicat ca ucrainenii trebuie sa foloseasca experienta lui Volodimir Zhemcuhov si a fratilor sai de arme: „Pe langa importanta practica, aceasta serie de filme are si o semnificatie psihologica. Ucrainenii care se afla in prezent sub ocupatie se afla intr-o stare de soc. Cu toate acestea, noi avem deja experienta de a gasi o cale de iesire din aceasta situatie, fara sa ne fie teama sa ne intalnim cu ocupantul unu la unu”.

Miscarea de rezistenta a partizanilor s-a intensificat in ultima perioada, a anuntat Kiev Independent.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: