Miscari de trupe in Parlament, oamenii lui Tutuianu il sfideaza pe Dragnea. Apar probleme cu controlul majoritatii

politica

Deputatii PSD Oana Vladuca si Carmen Holban, ambii alesi in judetul Dambovita, au scris marti, pe Facebook, ca organizatia judeteana a fost performanta in alegeri sub conducerea lui Adrian Tutuianu, mesajele fiind transmise dupa excluderea din partid a social-democratului.

„In contextul declaratiilor si anumitor luari de pozitie la nivel central, care afecteaza direct Organizatia #PSD Dambovita, cred ca sunt necesare urmatoarele precizari personale. PSD Dambovita s-a impus in viata politica din Romania drept una dintre cele mai puternice, unite si performante organizatii judetene. Indiferent de examenele electorale pe care le-a avut de trecut, indiferent de luptele la care am fost provocati, am castigat absolut toate bataliile politice (unele pentru care nimeni nu ne-ar fi acordat vreo sansa).

Eficienta si rezultatele extraordinare ale Organizatiei nu au fost niciodata intamplatoare. Ele s-au datorat unitatii puternice de grup a membrilor sai, adunati in jurul unui lider incontestabil. El a stiut sa ne adune, el a stiut sa ne mobileze, el a stiut sa faca un dialog corect si sincer cu electoratul, cu oamenii din sate si orase, el a stiut sa creeze aceasta performanta. Acel lider se numeste Adrian Tutuianu”, a scris, marti, pe Facebook, Carmen Holban, deputat PSD de Dambovita.

Un alt deputat PSD de Dambovita, Oana Vladuca, a condamnat si ea, tot pe Facebook, deciziile „profund eronate” la nivelul conducerii partidului.

„Niciodata nu am crezut ca #opiniile pe care le exprimam intr-un cadru intern de partid pot genera decizii radicale si irationale. Nu poti confisca un partid, nu poti executa lideri pe banda rulanta, apeland la frustrari in loc de argumente. Asta nu se cheama normalitate. Imaginea unui partid despre care s-au spus mereu multe lucruri, dar niciodata ca nu ar sti sa guverneze, este astazi maculata de mai multe decizii profund eronate de leadership. Din pacate, asumarea lor nu a venit si PSD, in ansamblul sau, a devenit victima pierderii evidente de incredere la nivelul romanilor. Suntem parlamentari cu o activitate energica in teritoriu. Aprecierile noastre nu se bazeaza pe studii si analize teoretice, ele sunt perceptia directa a dialogului cu oamenii”, a scris Vladuca.

Deputatul social-democrat a mentionat ca organizatia judeteana a castigat alegerile cu Adrian Tutuianu in frunte.

„Organizatia PSD Dambovita a fost una dintre cele mai puternice la nivel national. Am castigat toate bataliile electorale cu Adrian Tutuianu presedinte, unele pentru care nimeni nu ne-a dat vreo sansa.Ca atare si sustinerea pentru domnia-sa este #totala si #neconditionata. Orice demers al sau, din acest punct mai departe, este si al nostru. PSD Dambovita a realizat prea multe lucruri bune in toti acesti ani ca sa renuntam atat de usor la ele. Si pentru ce? Si pentru cine? Cui foloseste aceasta destabilizare?Daca ni se va raspunde la aceste intrebari vom sti si cine sunt dusmanii din interior ai PSD”, a mentionat aceasta.

CEx a stabilit luni ca ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, preia interimar sefia PSD Dambovita, dupa excluderea din partid a lui Adrian Tutuianu, au spus surse ale formatiunii pentru Mediafax.

Comitetul Executiv National al PSD a votat, luni, la Parlament, excluderea din partid a vicepresedintelui Adrian Tutuianu, presedinte al organizatiei judetene PSD Dambovita.

Comentarii: