Miscari in forta la Moscova, dupa atacul SUA din Siria. Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei. Vor apara rusii obiectivele siriene?

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a convocat pentru vineri seara o reuniune a Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse pentru a discuta despre atacul aerian al SUA in Siria, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, informeaza Reuters si TASS, potrivit Agerpres.

Rusia si-a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene in Siria.

Peskov a declarat ca Rusia va mentine deschise canalele tehnice si militare de comunicare cu Washingtonul, dar nu va face schimb de informatii prin intermediul acestora. „In urma atacului aerian american, riscurile (privind o coliziune intre avioane ruse si americane) sunt semnificativ mai mari”, a declarat Peskov.

Atacul SUA in Siria a fost intreprins de fapt in interesul organizatiei Statul Islamic (SI) si altor grupari teroriste care opereaza in Siria, a acuzat acesta.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Kremlinului a atentionat ca Rusia percepe atacul SUA in Siria ca un act de agresiune impotriva aliatului sau. „In conditiile in care noi acordam ajutor fortelor militare siriene in conformitate cu solicitarea care ne-a fost adresata de conducerea Siriei, Siria este aliatul nostru”, a explicat Peskov.

Cu toate acestea, Dmitri Peskov a refuzat sa comenteze posibilitatea ca fortele militare ruse sa apere obiectivele militare siriene. „Aceasta intrebare trebuie pusa colegilor nostri militari”, a declarat secretarul de presa al presedintelui rus.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: