Miscari pe ultima suta de metri. Ludovic Orban se intalneste cu Kelemen Hunor si Varujan Pambuccian, inainte de votul de investitura

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, se intalneste, luni, cu liderul grupului deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru a discuta despre votul privind investirea noului Guvern, au declarat pentru Agerpres surse parlamentare.

Cele doua intalniri au loc inainte de plenul comun al Parlamentului privind investirea Guvernului Dancila.

Saptamana trecuta, Ludovic Orban a anuntat ca liberalii vor purta discutii cu toate grupurile parlamentare si cu parlamentari individual pentru a-i convinge sa nu voteze investirea Guvernului Dancila.

Duminica, el a precizat ca liberalii vor vota impotriva, la vedere, la investirea Guvernului Dancila si a facut apel la parlamentarii care „mai au capul pe umeri si mai au un pic de sensibilitate fata de soarta Romaniei” sa faca la fel.

„Am decis in Biroul Politic National, impreuna cu grupurile parlamentare, ca vom vota impotriva, la vedere, la investirea Guvernului, deci nu vom vota acest Guvern, ca vom continua comunicarea, dialogul si incercarea de a convinge oricare parlamentar din actuala majoritate. Facem apel catre parlamentarii minoritatilor si UDMR si, de asemenea, catre parlamentarii care mai au capul pe umeri si mai au un pic de sensibilitate fata de soarta Romaniei sa voteze impotriva investirii acestui Guvern. Orice parlamentar din PSD care stie ca Dragnea duce Romania in prapastie, ca Dragnea va duce PSD-ul spre prabusire totala, daca vrea sa scape de Dragnea, acum este ocazia, acum este ceasul al doisprezecelea”, a declarat liderul PNL.

Luni, candidatii propusi de PSD la cea mai recenta sedinta CEX al PSD pentru a ocupa posturile de ministrii in Guvernul Dancila sunt audiati in comisiile de specialitate din Parlament, urmand ca, tot luni, dupa ora 15:00, Plenul Parlamentului sa se reuneasca in sedinta extraordinara pentru a acorda votul de investitura viitorului Guvernul Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: