Miscari tectonice in USR. Invingatorii de la Timisoara si Brasov cer „reformarea” partidului: „Dan Barna si echipa lui trebuie sa plece”

politica

Filialele USR din Timis si Brasov, care s-au clasat pe primul loc la alegerile de duminica, solicita „reforme”in USR, avand in vedere scorul scazut al formatiunii la nivel national.

USR-PLUS a castigat a castigat alegerile parlamentare atat in Timisoara, cat si in judetul Timis. Victoria obtinuta de USR-PLUS in Timisoara arata ca cel mai important oras din vestul tarii a devenit un fief al USR-PLUS.

„Chiar daca la nivel national rezultatul nu este asa cum ne asteptam, chiar daca a intrat in Parlament un partid care nu cred ca face cinste acestei tari, totusi, avem un motiv mare de bucurie ca USR-PLUS a castigat Timisoara si judetul Timis. E si o responsabilitate sa reflectam la ce trebuie sa schimbam, sa transformam inclusiv in Alianta USR-PLUS. Trebuie sa reformam si clasa politica, dar si propriul nostru partid. Va promit ca o sa ducem acest mandat mai departe si la Bucuresti”, a declarat Fritz intr-un live pe Facebook.

USR PLUS este pe primul loc in Timis, obtinand 29%.  PNL are aproape 25% iar PSD 19,5 la suta.

Din Brasov vine un mesaj si mai transant. Dan Barna ar trebui sa demisioneze, cere Radu Hossu, responsabil pe capitolul de strategie in ambele campanii castigatoare de la Brasov.

„In lumina rezultatelor de acum de la national si de la Brasov si in calitatea mea de membru al USR PLUS, responsabil pe capitolul de strategie in ambele campanii castigatoare de la Brasov, vreau sa exprim urmatoarele:

– In orice partid matur, un rezultat vine la pachet cu efecte. Responsabilitatea este pe umarul liderului. Caci liderul isi primeste si laurii victoriei, dar plateste si pentru esec.

– Dan Barna si echipa lui trebuie sa plece. De ce? Pentru ca rezultatul final de la national este unul dezamagitor. Istoric este – cum a spus Dan Barna in aceasta seara, pentru ca e prima data cand Alianta a candidat la alegeri Parlamentare. Dezamagitor este pentru toti colegii mei din tara. Este inacceptabil sa cresti doar 6-7% in 4 ani de zile de opozitie, cu evenimente politice importante – OUG13, 10 August, pandemie. De ce s-au intamplat asta? Pentru ca s-au tinut de scaunele puterii in momente cand trebuiau sa lase fraiele. Pentru ca au pus interesul lor deasupra interesului superior al cetateanului.

– Pozitionarea impotriva guvernarii, in urma Europarlamentarelor 2019, infinitele scandaluri, scorul penibil de la Prezidentiale 2019, impunerea pe liste a unor apropiati in dauna unor oameni cu rezultate, califica Echipa Barna pentru o demisie de onoare.

– Cei care ma citesc acum si nu cunosc acest partid din interior, sa nu creada ca nu exista lideri meritorii. Am cunoscut in acest partid oameni extraordinari, care pot oricand sa preia fraiele si sa-l creasca, sa-l puna cu adevarat in serviciul cetatenilor. Exista filiale care in 2016 au trimis parlamentari care ne-au reprezentat cu onoare, cu profesionalism si cu rezultate, dupa care au castigat alegerile Europarlamentare in judetele lor, au castigat primarii si acum au castigat si Parlamentarele de ieri.

Felicitari echipei de la Brasov, care a mai demonstrat inca o data ca intelege ce isi doreste electoratul, cum se face politica altfel, cum se fac promisiunile si cum ele se respecta.

Imi asum in totalitate aceste randuri, este pozitia mea personala, o expun public, asumandu-mi orice sesizare interna”, a scris Hossu pe Facebook.

USR PLUS a castigat alegerile din judetul Brasov cu 26,6%.

Mai mult despre: ,

Comentarii: