„Misiunea noastra in Siria s-a incheiat”. Rusii sustin ca au repurtat o mare victorie impotriva ISIS

externe

Misiunea armatei ruse in Siria s-a incheiat si teritoriul sirian este ‘eliberat in totalitate’ de luptatorii gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), a anuntat joi Ministerul rus al Apararii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

‘Misiunea armatei ruse de a invinge gruparea terorista SI s-a incheiat’, a anuntat ministerul rus in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca ‘in prezent nu mai exista nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic’.

‘Teritoriul sirian este complet eliberat de luptatorii acestei organizatii teroriste’, a spus generalul Serghei Rudskoi, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse, in cadrul conferintei de presa.

Potrivit generalului Rudskoi, in ultimele zile au avut loc lovituri aeriene ‘fara precedent’ in regiunea Bukamal, ultima localitate importanta aflata sub ocupatia SI, avioanele ruse efectuand zilnic peste 100 de zboruri si 250 de lovituri.

Fortele speciale ruse au fost de asemenea active, ghidand loviturile aeriene si ‘distrugand cei mai odiosi lideri ai grupurilor de combatanti in spatele liniilor inamice’, a spus el.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Statul Islamic controleaza in continuare 8% din provincia Deir Ezzor (est).

Se banuieste ca ‘grupuri de sabotori ale SI’ ar mai actiona, insa vor fi combatute de trupele siriene, a adaugat generalul rus, precizand ca ‘contingentul rus isi va concentra eforturile pentru a oferi ajutor poporului sirian pentru instituirea pacii’.

Rusia a anuntat deja pe 21 noiembrie sfarsitul ‘fazei active a operatiunii militare’ in Siria, unde armata rusa intervine in sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: