Mister in tabara RUSILOR din Siria. Moartea unui tanar de 19 ani genereaza furie in Rusia

externe

Vadim Kostenko este primul militar rus care a murit in timpul desfasurarii operatiunilor in Siria, incepute de Moscova in urma cu aproape o luna, scrie independent.co.uk, care citeaza presa locala.

Vadim Kostenko avea 19 ani si facea parte din cele aproximativ 2.000 de cadre militare dislocate de Rusia in Siria pentru a efectua raiduri aeriene menite sa slabeasca fortele rebelilor sirieni si a gruparilor teroriste. Rudele au confirmat decesul tanarului.

Apropiatii militarului au declarat pentru postul RBC ca Vadim Kostenko a fost trimis in Siria inca din 14 septembrie, iar familia a aflat despre decesul sau pe 25 octombrie. Tanarul va fi inmormantat la Grechanaya Balka, satul sau natal din regiunea Krasnodar.

Presat de opinia publica, Ministerul Apararii de la Moscova a dezvaluit ca tanarul s-a sinucis din dragoste. El ar fi fost gasit spanzurat. Insa parintii nu sunt de acord cu aceasta ipoteza. „Am vorbit cu el in fiecare zi, la telefon, timp de o jumatate de ora. Sambata era voios, fericit si radea”, a declarat mama tanarului, citata de Reuters. Tatal a adaugat ca fiul sau nu s-ar fi sinucis niciodata „din cauza unei fete”. „Imi cunosc fiul foarte bine”, a subliniat acesta.

Mai mult, potrivit bloggerului rus Ruslan Leviev, care a vorbit cu un prieten al tanarului mort, alti noua rusi ar fi decedat in baza din Latakia. Deocamdata nu exista alte informatii pe acest subiect.

Potrivit Coalitiei Nationale Siriene, principalul partid de opozitie din Siria, Rusia efectueaza atacuri aeriene „fara discernamant”, ceea ce a dus la uciderea a numerosi civili, din 30 septembrie si pana acum. Intr-o scrisoare adresata luni Consiliului de Securitate al ONU, Najib Ghadbian, reprezentantul SUA la ONU, a declarat ca Rusia a efectuat aproape 300 de atacuri aeriene in acest interval si peste 430 de civili au fost ucisi. „Mai mult de jumatate dintre decesele civililor pot fi atribuite in mod clar atacurilor aeriene rusesti”, a spus Najib Ghadbian.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: