externe

Misterioase gauri „perfect aliniate” au fost gasite pe fundul Oceanului Atlantic la o adancime de 2.5 km. Ce teorii se vehiculeaza

Oamenii de stiinta au descoperit niste gauri inexplicabile si misterioase pe fundul marii, la 2,5 km sub suprafata Oceanului Atlantic, si au cerut ajutorul utilizatorilor Facebook pentru a identifica adanciturile unice care formeaza o linie dreapta.

„Ok Facebookers, e timpul sa scoateti palariile de cercetator!”, au scris ei pe pagina de Facebook a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Ocean Exploration.

„In timpul scufundarii #Okeanos de sambata, am observat mai multe dintre  seturi de gauri aliniate. Aceste gauri au mai fost observate anterior din regiune, dar originea lor ramane un mister. Desi par aproape facute de om, micile gramezi de sedimente din jurul gaurilor le fac sa para ca au fost excavate de… ceva”, se mentioneaza in postare.

Exploratorii fac parte din programul NOAA „Voyage to the Ridge 2022”, o serie de trei explorari oceanice care includ cartografierea zonelor de mare adancime din jurul Mid-Atlantic Ridge, Azores Plateau si Charlie-Gibbs Fracture Zone, scrie Daily Mail.

„Care este ipoteza TA?”, au fost intrebati utilizatorii, in legatura cu gaurile gasite in apropierea Mid-Atlantic Ridge.

Peste 60 de utilizatori de Facebook au comentat si au oferit o serie de teorii diferite cu privire la ceea ce ar fi putut produce aceste adancituri proeminente, cu aspect uniform, pe fundul oceanului.

„Ma intreb daca nu cumva o companie ar putea efectua prelevari de probe de pe fundul marii”, a scris un utilizator. „Asta ar putea explica liniile drepte si spatierea gaurilor. Mai ales daca ati mai vazut si altele in regiune. Singurul lucru este ca tot ce este in jur nu pare sa fi fost deranjat”.

„Afluenta ascendenta! Apa dulce de la o sursa terestra care se revarsa?”, a comentat un al doilea utilizator.

Un alt utilizator a sugerat: „Poate un fel de crab”.

Un utilizator a impartasit un meme spunand: „Nu, nu, nu, nu: Nu spun ca au fost extraterestrii… dar au fost extraterestrii’

Un comentator a oferit o explicatie mai putin supranaturala: „Acest lucru mi se pare ca sedimentele se prabusesc sau ca apa curge dintr-o fisura dintr-un raft geologic sau din acoperisul unei pesteri. Suspectez ca fie coralul antic, fie o structura de roca sedimentara de dedesubt are un gol. As incepe sa vad daca exista pesteri sau deformari in fundul marii”.

Lantul Mid-Atlantic se intinde pe lungimea nord-sud a Oceanului Atlantic pe o lungime de 16.000 de kilometri, fiind cel mai lung lant muntos din lume si una dintre cele mai impresionante caracteristici geologice ale Pamantului. Deoarece cea mai mare parte se afla sub apa, ramane in mare parte neexplorat.

Este, de asemenea, locul unor cutremure frecvente si gazduieste izvoare hidrotermale.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

2 ore ago

Vantul impinge incendiul din Canada departe de orasul petrolier Fort McMurray

Vanturile favorabile vor indeparta incendiul puternic de vegetatie de orasul canadian cu nisipuri bituminoase Fort…

3 ore ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

3 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

2 ore ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

5 ore ago