Misterul megalitului japonez Ishi-no-Hoden de 500 de tone. Nimeni nu stie cum, cand si de ce a fost creat – Video

life

Lumea antica fascineaza cu misterele ei. Megaliti se gasesc pe aproape toate continentele. Pietre masive care sfideaza logica, au fost odata extrase, transportate si asezate in anumite locuri. Stiinta moderna considera acest lucru imposibil, deoarece oamenii din acea vreme nu puteau avea tehnologii atat de avansate, potrivit anomalien.com.

Dovezi ale megalitilor mutati pot fi gasite pe intreaga planeta, iar unii dintre cei mai incredibili se gasesc in Turcia moderna. Ruinele din siturile Krahan Tepe si Gobekli Tepe sunt dovada ca in urma cu mai bine de 12.000 de ani, pe Pamant au existat civilizatii foarte avansate, ceea ce, conform oamenilor de stiinta moderni, este pur si simplu imposibil.

Cu toate acestea, megaliti uimitori se gasesc nu numai in Turcia moderna, ci si in America de Sud, Centrala si de Nord, Europa si Asia.

Una dintre cele mai uimitoare structuri megalitice in afara locului se afla in Japonia si se numeste Ishi-no-Hoden. Desi subiectul a nenumarate studii, aceasta roca cubica masiva cu o greutate de 500 de tone, ramane invaluita in mister.

Situat la aproximativ 100 de kilometri de orasul Asuka, Ishi-no-Hoden, care se traduce ca Sanctuar de piatra, este de opt ori mai greu decat cea mai grea piatra folosita la constructia Marii Piramide din Giza.

Megalitul masoara aproximativ 7 metri lungime si 6,5 metri latime. Este situat in centrul unui iaz, dand privitorului impresia ca pluteste in aer.

Nu exista inregistrari istorice despre aceasta piatra, iar expertii moderni cred ca megalitul a fost facut in perioada Jomon. Aceasta este cea mai veche perioada preistorica cunoscuta din Japonia, dintre anii 14.000 si 200 i.Hr. Ceea ce il invaluie si mai mult pe Ishi-no-Hoden in mister este ca in apropiere nu a fost gasita nicio unealta sau vreun artefact care sa indice modul in care a fost creat sau pentru ce a fost utilizat.

Megalitul este din hialoclastita, un tip de piatra bogata in sticla vulcanica neagra, care s-a format ca urmare a activitatii vulcanice subacvatice sau subglaciare pe parcursul a aproximativ 70 de milioane de ani.

Se afla intr-o zona muntoasa numita Hodenyama, un loc de unde de secole se extrage piatra Yongsan. Acest tip de piatra este inca folosit in prezent pentru diverse constructii precum poduri de piatra, sarcofage sau diferite lucrari de amenajare a teritoriului. In urma cu aproape un deceniu, cariera Yongsan a devenit un sit istoric protejat de legea japoneza.

In afara de site-ul mentionat mai sus, nu exista nicio dovada cu privire la crearea acestui megalit in afara de folclorul japonez care il atribuie zeilor Ookuninushi si Sukunabikona care trebuiau sa construiasca un castel pe Muntele Hodenyama intr-o singura noapte. Din cauza actului rebel al unui zeu local, ei au fost nevoiti sa-si abandoneze munca.

Ookuninushi este una dintre zeitatile centrale din miturile si legendele japoneze timpurii intitulate Kojiki. Alaturi de el, in panteonul central, se aflau zeita soarelui Amaterasu si fratele ei, zeul salbatic Susanoo.

In prezent, monumentul este un altar dedicat lui Oshiko Jinja Shinto.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: