MISTERUL s-a rezolvat. Iata cum au ajuns TOYOTELE in posesia ISIS

externe

Saptamana trecuta, Trezoreria americana a cerut informatii de la Toyota despre cum au ajuns masinile de teren ale companiei in mainile ISIS, fiind folosite in inregistrari video de propaganda.

Subiectul a fost amplu dezbatut in presa, Toyota precizand ca este vorba despre o campanie mai larga a Trezoreriei americane, care vrea sa investigheze lanturile internationale de aprovizionare cu arme si masini si fluxul de capital din Orientul Mijlociu.

Insa informatii publicate chiar in presa americana, nu mai departe de un an, arata ca Departamentul de Stat al SUA a fost printre furnizorii de Toyota in Orientul Mijlociu. Potrivit journal-neo.org, intr-un articol publicat pe site-ul Public Radio International (PRI) se arata ca „Aceasta camioneta Toyota este in fruntea listei de cumparaturi pentru Armata Siriana Libera”. Se afirma ca „SUA au transmis rebelilor 43 de Toyota sub forma de ajutor neletal”.

Site-ul a publicat si o inregistrare Top Gear pentru a arata calitatile extraordinare ale Toyota:

Acelasi tip de Toyota, Hilux,  a fost vazut apoi in posesia jihadistilor de la ISIS. Ori acestea au fost capturate de la rebelii finantati de SUA, ori au avut acelasi furnizor, confirmand astfel numeroasele acuzatii ca Statele Unite s-au aflat printre sustinatorii ISIS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: