Miting al pro-rusilor in Piata Victoriei. Identic ca in Bulgaria, este denuntata „dictatura”. Adrian Severin si sustinatorii lui Dragnea, printre manifestanti

politica

In jur de 100 de persoane au protestat, vineri seara, in Piata Victoriei impotriva „dictaturii” adusa de masurile luate pentru a proteja populatia de coronavirus. Multi sustin ca virusul nu exista, in realitate.

Mitingul a fost promovat de Active News, publicatie in apar deseori articole similare celor din publicatiile oficiale ale propagandei ruse, precum Sputnik.

„Vineri, 15 mai, la iesirea din ‘Starea de urgenta;, in Bucuresti va avea un loc un protest pentru libertate si impotriva dictaturii. Evenimentul se va desfasura in Piata Victoriei, de la ora 17:00”, a scris Active News.

Manifestantii nu pastreaza distanta de 1,5 metri intre ei si cei mai multi nu au masca.

La miting participa personaje des laudate de Sputnik, precum Iulian Capsali, Dan Chitic, Codruta Cerva si Adrian Severin. Acestia au participat in trecut si la manifestari prin care cereau eliberarea „patriotului” Liviu Dragnea.

„Ce se intampla este o mare minciuna prin care ni se iau toate drepturile constitutionale”, a spus Iulian Capsali in timpul mitingului.

„Oamenii sunt satuli de masuri abuzive si de incalcarea libertatilor fundamentale. S-a acumulat o tensiune, o energie in aceste luni si cred ca oamenii vor iesi in strada pentru a protesta impotriva confiscarii democratiei avand ca pretext acest Covid-19”, a sustinut un participant, citat de Active News.

Angi Serban, celebra protestatara din Piata Victoriei, atrage si ea atentia asupra adevaratelor scopuri ale protestului.

In jur de 2.000 de sustinatori ai unui partid ultranationalist si pro-rus bulgar au marsaluit joi prin centrul Sofiei, acuzand guvernul pentru restrictiile impuse in combaterea epidemiei de COVID-19, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Protestatarii au agitat drapele nationale si ale partidului Vazrajdane (Renasterea), si au strigat ‘Demisia’ si ‘Mafia’, pentru a-si exprima nemultumirea pentru faptul ca guvernul de centru-dreapta, condus de Boiko Borisov, a prelungit restrictiile pana la 14 iunie.

Marsul a fost primul protest public desfasurat in Bulgaria dupa introducerea starii de urgenta in urma cu doua luni. Scolile, restaurantele si barurile au fost inchise, iar multe afaceri si-au limitat sau oprit activitatea din cauza restrictiilor si a cererii reduse.

„Nu credem ca trebuie sa traim ca sclavi, ar trebui sa traim o viata normala. Rabdarea noastra s-a sfarsit si vrem ca acest guvern sa plece”, a spus Kostadin Kostadinov, liderul Vazrajdane.

Comentarii: