Miting de bucurie in Piata Victoriei dupa alungarea PSD de la guvernare: „Opozitia sa fie mai unita, sa lase orgoliile” – Video

news

Cateva zeci de manifestanti au venit, joi, in Piata Victoriei pentru a sarbatori succesul motiunii de cenzura. Acestia au adus si sampanii.

„Opozitia sa fie mai unita si sa lase orgoliile”, a declarat o pensionara, cu tricolorul la gat.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va convoca vineri partidele parlamentare la prima runda de consultari, subliniind ca este nevoie urgenta de un guvern, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata in Parlament.

„Voi convoca partidele parlamentare la prima runda de consultari maine, incepand cu ora 11,00, fiindca avem urgenta nevoie de un guvern. Voi asculta optiunile partidelor si voi propune o solutie de Executiv cu mandat foarte clar, care sa asigure o guvernare responsabila si eficienta pana la urmatoarele alegeri parlamentare, indiferent cand se vor desfasura acestea”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca cea mai buna solutie sunt alegerile anticipate.

„Acestea nu se pot face decat daca exista un consens al formatiunilor parlamentare. In cadrul consultarilor va conta in ce masura exista un astfel de consens si care este cea mai buna varianta pentru bunul mers al Romaniei in perioada imediat urmatoare”, a adaugat Iohannis.

El a spus ca sunt chestiuni care necesita o rezolvare urgenta, cum ar fi bugetul pentru anul viitor.

„Romania are nevoie de un buget corect pentru anul viitor. De asemenea, trebuie ca in cel mai scurt timp sa facem o nominalizare de comisar european care sa respecte standardele de profesionalism si credibilitate cerute de partenerii nostri din Uniunea Europeana. Suntem aproape in pragul alegerilor prezidentiale si avem responsabilitatea sa asiguram desfasurarea lor corecta si organizarea in cele mai bune conditii, inclusiv pentru romanii din diaspora. Sunt probleme care nu suporta nicio amanare. Voi lua o decizie cu respectarea Constitutiei si avand in vedere ca, indiferent de optiunea aleasa, sa fie asigurata stabilitatea Romaniei”, a aratat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: