Mitingul din 10 august. Firea se umfla in pene ca a aprobat un protest care urma sa aiba loc oricum

news

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federatiei Romanilor de Pretutindeni de a organiza o manifestatie de protest in Piata Victoriei, pe 10 august, la care sunt anuntate sa participe un milion de persoane, informeaza luni PMB.

In urma intalnirii de lucru cu reprezentantii tuturor institutiilor responsabile de ordinea, linistea publica si siguranta cetatenilor – Prefectura Capitalei, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Brigada de Politie Rutiera, Politia Locala, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, precum si reprezentanti ai Directiilor din Primaria Capitalei cu atributii in acest domeniu – primarul general Gabriela Firea a aprobat solicitarea Federatiei Romanilor de Pretutindeni de a organiza o manifestatie de protest in Piata Victoriei, in data de 10 august, la care sunt anuntate sa participe un milion de persoane, se arata intr-un comunicat transmis  de PMB.

„Coroborand prevederile legale si informatiile specifice detinute de fiecare institutie implicata a rezultat ca pentru desfasurarea in deplina securitate a unui eveniment la care ar urma sa participe un numar atat de mare de persoane este necesar ca zona anuntata initial sa fie extinsa si cu arterele adiacente, dupa cum urmeaza: bd. Ana Ipatescu pana la Piata Romana inclusiv, bd. Aviatorilor pana la Piata Charles de Gaulle inclusiv, bd. Kiseleff pana la Piata Arcului de Triumf, bd. Titulescu pana la intersectia cu str. Dr. Felix, str. Buzesti pana la intersectia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei pana la intersectia cu bd. Dacia. In functie de numarul real de participanti, circulatia in acest perimetru va fi restrictionata gradual”, precizeaza Municipalitatea.

Sursa citata mentioneaza ca organizatorul acestei manifestatii, Emanuel Cioaca – presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, a anuntat printr-un email transmis in cursul zilei de luni Comisiei de avizare a solicitarilor de organizare a adunarilor publice ca nu poate lua parte la aceasta sedinta de lucru din cauza imposibilitatii de a reveni in tara intr-un timp atat de scurt, dar a precizat ca asteapta concluziile Comisiei si documentele necesare pentru a le semna.

Potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunari publice are obligatia sa ia legatura, cu cateva zile inaintea evenimentului, cu Politia Capitalei, Brigada Rutiera, Politia Locala a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanta, pentru a stabili concret, impreuna cu autoritatile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, in deplina siguranta pentru participanti, cat si pentru bucurestenii care se vor afla in acel perimetru sau in zonele adiacente.

Edilul Capitalei subliniaza, in comunicat, ca nu exista „nici cea mai mica intentie de a obstructiona manifestarile publice”.

„Asa cum am afirmat in repetate randuri, nu avem nici cea mai mica intentie de a obstructiona manifestarile publice, singurele lucruri care ne preocupa fiind respectarea legii si garantarea sigurantei atat pentru participantii la miting, cat si pentru cei care doar tranziteaza zona. Transmitem organizatorului Protocolul aferent acestei manifestari si suntem pregatiti sa asiguram, in limita competentelor noastre legale, buna desfasurare a acesteia”, a declarat Gabriela Firea, citata in comunicat.

Comentarii: