Mitinguri in tari din estul Europei: „Astazi imigranti, maine teroristi” – VIDEO

news

Mii de oameni au iesit sambata pe strazi in capitalele din trei tari est-europene pentru a protesta fata de impunerea unor cote de primire a refugiatilor. 

Mitingurile au avut loc in Republica Ceha, Polonia si Slovacia. In Varsovia, aproximativ 5.000 de oameni au scadat lozinci anti-islamice si au marsaluit prin oras, transmite corecpontedul AFP, citat de samaa.tv. „Islamul va duce la moartea Europei”, se putea citi pe un banner.

„Suntem aici pentru ca guvernul sa auda vicea noastra si sa abandoneze orice plan de a primi musulmani”, a spus unul dintre organizatori. Printre manifestanti s-au aflat si membri ai galeriilor de fotbal si ai unor partide de extrema dreapta, care scandau „Astazi imigranti, maine teroristi”.

Un alt miting la care au participat 1.000 de oameni a fost organizat in favoarea primirii de refugiati.

In Bratislava, capitala Slovaciei, s-au strans¬†1.500 de manifestanti anti-imigranti. Pe bannere se putea citi „Nu sunteti bineveniti aici, mergeti acasa” si „Multiculturalismul este o utopie, nu deschideti frontierele”. Mitingul a fost organizat de partidul de extrema dreapta „Slovacia noastra”.

Politia din Praga a anuntat ca in jur de 800 de oameni au protestat fata de venirea imigrantilor. „Aparati frontierele”, se putea ci pe bannere. Acestia au cerut guvernului ceh sa demisioneze si sa se retraga din Uniunea Europeana.

Intr-o alta parte a orasului, 200 de demonstranti strigau slogane in favoarea primirii de refugiati.

Toate aceste trei tari au anuntat pana acum ca se impotrivesc impunerii de cote de primire a refugiatilor. Luni, 28 de ministri de interne din UE se vor intalni pentru a discuta despre sistemul de distribuire a 160.000 de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: