Mitraliera va fi dat afara din PSD. A reusit sa starneasca un urias val de revolta din partea medicilor si profesorilor impotriva PSD

politica

Doctori si profesori reactioneaza dupa ce Catalin Radulescu a spus ca medicii ar trebui sa dea salariile inapoi, iar profesorii sa plece la cules de fructe afara: „Este reactia furibunda a unui muribund”. Vasi Radulescu spune ca deputatul recunoaste practic majorarea salariilor in scop electoral.

Medicul Valentin Boldea din Galati a declarat, pentru Mediafax, ca declaratia lui Radulescu „este reactia furibunda a unui muribund”.

„Este un om suparat. El este medic si este furios. Este reactia furibunda a unui muribund din punct de vedere intelectual si politic. In rest este can can, nu poti sa iei ce ai dat. Nu este normal sa
alunge pe cineva din tara, este optiunea fiecaruia. Pana acum, medicii nu au fost dati afara din tara, dar fiecare are dreptul sa-si aleaga propriul drum profesional si personal. Sa nu mai zicem ca toate cresterile de care vorbeste nu sunt asa spectaculoase. Au primit doar medicii din spitale, medicii de familie sunt mult in urma”, a spus medicul Valentin Boldea.

La randul sau, medicul Vasi Radulescu este de parere ca majorarea salariilor medicilor a fost un act de normalitate.

„Era nevoie de asa ceva, iar cel mai mult au simtit asta medicii rezidenti. Eu imi aduc aminte ca am inceput rezidentiatul cu 770 de lei salariu lunar. O rusine. Acum, sa iesi, in calitate de politician, dar si ca absolvent de medicina, spunand ca medicii ar trebui sa dea salariile inapoi sau sa plece din tara doar pentru ca partidul tau a picat in jos la alegeri si tara da un semnal puternic ca nu-ti mai doreste formatiunea e o nerusinare fara margini. E, pe undeva, o recunoastere ca ai marit salariile in scop pur electoral, sa-ti asiguri bazin de votanti. E o constrangere. Dar nu ma mai mira nimic din ce vine de la astfel de specimene”, a declarat pentru medicul Vasi Radulescu.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, a spus ca daca ar fi invitata sa aiba un dialog imaginar cu Catalin Radulescu, l-ar intreba daca iesirea sa publica reprezinta punctul de vedere al partidului pe care il reprezinta.

„Apropos de anii ’50, se pare ca a inceput cu totul neinspirat pentru partidul de guvernamant…vanatoarea de vrajitoare. Adica sunt acuzati de esecul electoral nu conducatorii partidului, ci alegatorii.. medicii..profesorii..pensionarii. Cu totul ilogica acuzatia. Daca analizam la nivel simplist, 55.000 de medici nu pot schimba scorul alegerilor! Daca am fi votat cu totii impotriva partidului sau (si asta nu e deloc adevarat, caci foarte multi medici au votat PSD), noi medicii suntem doar 0.3% din totalul electoratului!”, a declarat  medicul primar dr. Livia Davidescu.

In ce priveste ideea de a returna banii dati medicilor, in opinia medicului Davidescu ar trebui sa existe o baza legala: „Ii rugam sa ia o initiativa legislativa care sa legifereze ideea..poate asa isi da seama pe ce planeta traieste! Cat e de constitutional ceea ce cere nu cred ca intra in discutie! E o aberatie care izvoraste din frustrarea de a nu fi el insusi, vreodata, decat un purtator de diploma, nu un medic!”.

La randul sau, o profesoara din Ploiesti a declarat ca cel mai bine ar fi Radulescu sa faca altceva in afara de politica.

„Sa ma duc la fructe? Domnul Radulescu stie cat munceste un profesor? Nu 4, 5 sau 6 ore cat intram in clasa, ci 8, 10 ore pe zi pentru ca noi trebuie sa pregatim lectiile si in plus avem multe alte activitati extracuriculare. Imi pare rau sa va spun, dar multi nu inteleg ca fara educatie o societate nu poate exista. Profesorul este omul care formeaza aptitudini si competente pentru intreaga viata. Noi suntem cei care punem temelia profesiei, dar din pacate multi nu inteleg acest lucru. Cel mai bine ar fi ca domnul Radulescu sa faca altceva in afara de politica. Oricum nu avem salariile din Occident, ci ne asiguram doar supravietuirea”, a declarat profesoara.

Presedintele Cooperativei Agricole Somes-Aries judetul Cluj, fermierul Dan Tandea, a spus ca declaratiile deputatului Radulescu sunt ale „unui om disperat si dezechilibrat”.

„Legat de faptul ca fermierii vor da inapoi subventiile nu este nimic adevarat, subventiile nu le-a dat nici PSD, nici PNL sau USR, ci sunt subventii europene pe care le primesc toti fermierii europeni. Actuala Politica Agricola Comuna (PAC) mai dureaza pana in 2020, ce va fi dupa 2021 vom vedea”, a spus Tandea.

Reactiile vin dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a spus ca medicii ar trebui sa dea salariile inapoi, iar profesorii sa plece la cules de fructe peste hotare, pentru ca au votat contra PSD.

„Eu ii rog pe medicii care au primit de 4 ori salariul sa il dea inapoi sau sa plece din tara cum plecau pana acum din cauza salariului, profesorii sa mearga sa munceasca la fructe pentru ca inseamna ca nu au fost multumiti de maririle salariale, pensionarii la fel sa voteze USR si pe cei care au votat care au iesit acum, fermierii sa dea inapoi subventia la USR pentru ca oricum o sa li se ia inapoi si hai sa vedem cum o sa traiasca cu aceste partide. Daca o sa le placa ce masuri vor propune USR si PNL sa stea cu ei nu este nici un fel de problema”, a declarat, luni, Catalin Radulescu, inainte de sedinta PSD convocata ca urmare a condamnarii la inchisoare a liderului PSD Liviu Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: