„Mitraliera”, primele explicatii despre proiectul de lege „Romania, raiul hotilor”. Cine i-a scris amendamentele la Codul Penal

politica

Deputatul PSD Catalin Radulescu, initiatorul proiectului de lege de modificare a codurilor penale astfel incat pragul privind abuzul in serviciu sa fie de 200.000 de euro, a spus, miercuri, ca se gandeste sa propuna eliminarea abuzului in serviciu din randul infractiunilor.

„Sa vedem daca abuzul in serviciu va mai fi mentinut ca si infractiune. In 90% dintre tari este dezincriminat penal, sau poate va fi mentinuta forma agravanta”, a declarat Radulescu la Antena 3.

El a declarat ca isi mentine si propunerea ca executarea pedepselor de pana la trei ani de inchisoare sa se faca la domiciliu.

„In condamnarile cu violenta nu sunt niciodata mai putin de trei ani Aceste amendamente sunt facute de fosti judecatori, fosti procurori, oameni de prestigiu.

Comisia Europeana lucreaza la o directiva, astfel incat pedepsele pana la trei ani sa se execute la domiciliu”, a sustinut deputatul PSD.

Un grup de 39 de senatori si deputati PSD au depus in 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, argumentand ca sanctiunea penala trebuie sa intervina doar in cazul unei pagube „substantiale”.

De asemenea, propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu.

Tot la domiciliu isi vor ispasi pedeapsa si cei cu varsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, sustinand ca scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborata cu recuperarea prejudiciilor.

Parlamentarii PSD vor si modificarea prevederilor referitoare la denunt, care ar urma sa fie valabil doar daca este facut la 6 luni de la data la care denuntatorul a aflat despre savarsirea faptei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: