Mitropolitul Greciei, despre venirea IMIGRANTILOR: „Nu trebuie sa DISPAREM ca popor”

externe

Imigratia necontrolata ameninta insasi existenta Greciei, tara care se confrunta cu un aflux masiv de imigranti musulmani, a atras atentia mitropolitul Antim al Tesalonicului, potrivit pravoslavie.ru.

”Trebuie sa ajutam oamenii care sosesc la noi in tara, dar nu trebuie sa ne pierdem identitatea nationala si sa disparem ca popor”, a afirmat mitropolitul.

”Am mai spus ca ii iubim pe acesti oameni (imigranti) si ii putem ajuta, dar Grecia nu poate sa-i integreze. Unii au interpretat gresit spusele mele… Ce ar fi trebuit sa spun? Sa vina milioane din Asia? Daca intr-adevar vor veni milioane, aceasta va insemna sfarsitul nostru (ca popor)”, a mai afirmat ierarhul grec, citat de Agerpres.

Mitropolitul Tesalonicului a facut in continuare referire la masurile luate de unele state in contextul gravei crize a imigratiei, intrebandu-se in acelasi timp cum va arata Grecia in cazul in care va creste numarul musulmanilor in tara cu puternica traditie crestin-ortodoxa.

”In Germania, dupa venirea primilor refugiati au fost luate o serie de masuri. Ungaria spune ”nu” imigrantilor. Slovacia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei de asemenea. Acum imigrantii sunt trecuti de traficanti din Turcia peste raul Evros. Ce va fi in cazul in care va creste numarul musulmanilor in regiunile grecesti, unde si asa sunt foarte multi? Cum va fi atunci Grecia?”, s-a intrebat mitropolitul Antim al Tesalonicului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: