Mizeria din PSD explodeaza iar in public. Ciomageala de zile mari intre Grapini si Pascu, se toarna reciproc pe Facebook

politica

Pornind de la o postare pe Facebook despre inchiderea soselei Kiseleff, Ioan Mircea Pascu (fost europarlamentar PSD) si Maria Grapini (actual europarlamentar PSD) au ajuns sa certe extrem de violent. Cei doi s-au acuzat de practici murdare pentru a intra in Parlamentul European.

„In sfarsit, o “bucurie”: soseaua Kiseleff este inchisa traficului de la un capat la altul, pentru o noua “paranghelie l”. Ca sa traversezi pe la Arcul de Triumf spre Domenii, trebuie sa te inscrii intr-un sir interminabil de masini, care se misca in ritm de melc, ca sa ajungi la Piata Presei Libere, de unde, speram, se poate reveni inapoi la Arcul de Triumf, tot intr-o lunga coada de masini, care se deplaseaza in ritm de melc!

Treaba asta ia pe putin 40 de minute, in fluieraturile aiuritoare ale agentilor de circulatie stresati si privirile crunte ale jandarmilor, gata sa “inabuse” orice urma de protest! Sa mai spuna cineva ca interesele “adevarate” ale cetatenilor nu sunt respectate si ca Romania nu revine la … normalitate!?”, a scris Ioan Mircea Pascu, duminica pe Facebook.

Maria Grapini a intervenit, printr-un comentariu la postarea lui Ioan Mircea Pascu, precizand ca aceeasi situatie se petrece si in orase mari, precum Paris, Roma, Bruxelles, nu doar in Bucuresti.

„Stiti bine ca asta se intampla si la Bruxelles si la Paris si la Roma si pot continua. Sa fim obiectivi, nu?”, a comentat europarlamentarul PSD Maria Grapini.

In replica, Pascu i-a transmis ca nu o critica pe ea, adaugand ca a devenit mai catolica decat Papa de cand a trebuie sa intre in PSD pe ultima suta de metri pentru a prinde un loc de europarlamentar.

„Maria, poate nu te-ai prins, dar nu te criticam pe tine! Pe urma, daca bruxeleezii sau romanii sunt multumiti, nu inseamna ca si romanii, ca oile, trebuie sa fie si ei multumiti! In sfarsit, vad ca ai devenit mai “catolica decat Papa” de cand ai fost nevoita sa intri in PSD, in ultima clipa, ca sa prinzi locul pe care l-ai primit in dauna unor pesedisti adevarati, nu “vopsiti”. Si te rog sa remarci ca tu ai inceput cearta cu mine, desi chiar nu mai vad niciun motiv ca sa trebuiasca sa iti demonstrezi “atasamentul” fata de partid, luandu-te de mine! In rest, Dumnezeu cu mila, Maria!”, a replicat Ioan Mircea Pascu, citat de Mediafax.

Grapini i-a spus ca, spre deosebire de el, organizatia din care face parte a validat-o pentru a candida pentru Parlamentul European. Ea a precizat ca nu a cerut sa fie pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

„Regret modul in care tratezi totul. Eu nu ma cert dar am dreptul la opinie. M-am abtinut la multe comentarii la care as fi avut ce sa spun. Cat priveste prezenta mea pe lista ar trebui sa recunosti ca am muncit cat zece la un loc. Rezultatele sunt consemnate. Eu nu am cerut sa fiu pe lista si stii si asta! Spre deosebire de tine care nu ai fost validat de organizatia din care faci parte, eu am fost. Si daca la interventiile mele din parlament au rezonat milioane de romani inseamna ca merita sa fiu. Voi munci la fel si nu voi spune altfel decat imi spune constiinta. Ceea ce mi se pare straniu este schimbarea ta fata de mine. Pe vremuri apreciai munca mea. Sa fie schimbarea doar pentru ca ti se pare ca din cauza mea nu esti pe lista? Daca e asa, te asigur ca nu am avut nici o interventie la partid! Am depus deodata documentele de candidatura. Daca eu sunt si tu nu, nu este vina mea nici intr-un caz. Eu zic ca relatiile intre oameni nu trebuie sa se schimbe atunci cand isi schimba locul de munca”, a raspuns Maria Grapini.

Ioan Mircea Pascu i-a reamintit ca si fosti europarlamentari precum Victor Bostinaru, Adrian Cristea, Emilian Pavel si Gabriela Zoana au avut rezultate in PE, insa „nu au incaput” pe lista, desi erau membri vechi ai PSD. Fostul vicepresedinte al PE a adaugat ca Maria Grapini nu a dat niciun semn timp de cinci ani ca ar vrea sa intre in PSD.

„Ai starnit un scandal din nimic; sa iti aduc aminte ca si eu si Bostinaru si Andi Cristea, si Gabi Zoana si Emilian Pavel au muncit si au avut rezultate? Dar ei nu au incaput, desi erau de la PSD, iar tu, care timp de cinci ani nu ai dat vreun semn ca vrei sa intri in PSD, ca Frunzulica, de pilda, care a intrat, te dai acum mare … “pesedista”. Iar de absenta sprijinului organizatiei locale, cum sa il obtin cand sefa organizatiei, una Fedorca, s-a autopropus, numai ca sa fie mai aproape de ai ei la Lisabona si ca sa scape de promisiunile neonorate pe plan local? In sfarsit, “sprijinul” dumitale a costat o explozie in Organizatia PSD Timis, tocmai pentru ca nu aveai nimic de-a face cu PSD local? Oamenii trebuie sa cunoasca odata intregul adevar! Mai vrei?”, a conchis Pascu.

In replica, Grapini ii spune fostului europarlamentar ca in activitatea sa in PE este pe peultimul loc, neluand niciodata cuvantul in sesiunile plenare si nedepunand amendamente.

„Dar tu mai vrei? Esti pe penultimul loc, noroc cu Diaconu, la munca pe rapoarte (amendamente) nu ai luat niciodata cuvantul in plenara sa aperi Romania, la subiectele fierbinti, nu ai intervenit ca vicepresedinte al Parlamentului-sa ne intelegem, ai fost pentru ca delegatia a cedat punctele pentru aceasta functie,sa rezolvi vreo problema a Romaniei. Cat priveste activitatea mea comparata cu a altor colegi,s e poate vedea usor daca se cauta pe mepraking. Eu nu am contestat munca vreunui coleg. Tu vad ca o faci. Eu cred ca un om care are toata cariera profesionala pe spatele unui partid nu trebuie decat sa multumeasca.Spre deosebire de tine eu am trait din propria afacere pe care am dezvoltat-o fara sa fiu in politica! Este pacat,mai ales ca ai facut sport,ca nu ai stiut sa te retragi elegant. Te asigur ca eu la 71 de ani ma voi ocupa de fundatiile pe care le am si voi sta acasa cu nepotii.

Eu am conlucrat cu toti colegii si nu cred ca s-a vazut vreo diferenta ca sunt sau nu membru PSD.Eu am luptat pentru tara si asa voi face mereu.Asta este deosebire intre mine si tine,care una spuneai cand erai europarlamentar despre partid si despre Romania si alta acum.Raul il faci Romaniei,criticand mereu si subiectiv tot ce in tara!”, a explicat Maria Grapini.

Ulterior, Pascu a blocat-o pe Grapini.

„Nu mai tolerez interventiile tale pline de venin si invidie pentru ca nu te vei putea ridica niciodata la nivelul activitatii mele. Ramai in plata Domnului!”, a incheiat Pascu.

Maria Grapinia a fost numarul al saselea pe lista PSD la alegerile europarlamentare si a obtinut un nou mandat de eurodeputat, in urma scrutinului din 26 mai.

Fostul vicepresedinte al Parlamentului European Ioan Mircea Pascu nu s-a mai regasit pe lista candidatilor social-democrati la alegerile europene. Acesta a fost propus recent comisar european interimar, insa ulterior propunerea a fost retrasa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: