Mizeria lui Dragnea i se intoarce in fata. Cei doi „detinuti politic” au ramas la Cotroceni, Nicolicea a fost nevoit sa plece

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a parasit consultarile de la Palatul Cotroceni, insa cei doi „detinuti politic” au ramas in continuare sa discute cu presedintele Iohannis.

„Sa stiti ca ma bucur ca v-au trimis pe dvs.”, a declarat Klaus Iohannis cand a dat mana cu cei doi „detinuti politic”, la inceputul consultarilor.

Eugen Nicolicea a plecat dupa scurt timp de la consultari, insa cei doi detinuti politic au ramas in continuare la discutii cu presedintele.

„Revenim cu detalii privind asa-zisele consultari de la Palatul Cotroceni referitoare la situatia din justitie si va reamintim, de asemenea, delegatia Partidului Social Democrat: Domnul Eugen Nicolicea – Vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Domnul Marin Iancu – Fost detinut politic, Domnul Ioan Muntean – Fost detinut politic”, a anuntat PSD, vineri dimineata.

Conform PSD, Marin Iancu a fost detinut politic la penitenciarul din Aiud timp de cinci ani si patru luni si, desi indeplinea conditiile pentru a putea fi eliberat, procurorul Augustin Lazar, pe atunci presedinte al Comisiei de propuneri pentru punerea in libertate conditionata de la inchisoarea din Aiud i-a refuzat de patru ori liberarea conditionata.

„Mai exact, cazul domnului Marin Iancu a fost analizat de patru ori de catre Comisia lui Lazar. Si de fiecare data s-a considerat ca acesta nu poate fi pus in libertate, fiind amanat pana cand detinutul politic si-a ispasit integral pedeapsa, desi indeplinea conditiile legale pentru a putea fi eliberat. Dupa ce si-a ispasit integral pedeapsa, generalul in rezerva Marin Iancu a trecut prin alte momente cumplite in ziua de 21 decembrie 1989, zi in care fiica cea mare a fost impuscata. In timp ce protesta in strada impreuna cu fiica cea mica impotriva regimului comunist, a aflat ca fiica cea mare a fost ucisa”, spun socil-democratii.

Ioan Muntean, de asemenea, a fost detinut politic la penitenciarul din Aiud, Sectia 6-a Bis cu regim restrictiv, categoria detinuti politici extrem de periculosi pentru statul comunist PCR, timp de sapte ani, iar Comisia condusa de Augustin Lazar i-a respins de doua ori liberarea, sustine PSD.

„Dupa ce i-a facut plangere lui Lazar despre abuzurile din penitenciar, acesta i-a intocmit un raport de pedepsire si l-a bagat zece zile la izolare”, afirma PSD.

„Cei doi eroi incarcerati au trait un calvar in penitenciarul din Aiud, le-au fost rapiti ani din viata, ani petrecuti in iadul condus de Lazar”, conchid social-democratii.

Delegatia PSD pentru consultarile de vineri cu presedintele Klaus Iohannis, pe tema justitiei, va fi formata din trei persoane, una dintre ele fiind Eugen Nicolicea, a anuntat joi seara, la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea, care a spus ca vor fi trei persoane care crede ca ii vor placea foarte mult sefului statului.

Mai mult despre: ,


Comentarii: