„Mizeria Zilei”. Asa numeste Vlad Voiculescu emisiunea lui Gadea. Noi „manipulari mizerabile” lansate de televiziunea Varanului

politica

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, reactioneaza revoltat dupa emisiunea „Sinteza Zilei” de miercuri seara de la Antena 3. Mihai Gadea si invitatii sai au aruncat toata vina pentru valul patru al pandemiei in carca fostilor ministri USR ai Sanatatii. „Florin Citu a avut dreptate”, era titrat la un moment dat pe ecranul Antena 3.

„La Mizeria Zilei se preia obsesiv, atat de catre moderator cat si de catre reprezentantii USL din studio, o minciuna extrem de convenabila pentru cei care au adus tara in situatia de astazi: ca Ministerul Sanatatii (MS) este cel care a gestionat pandemia. E pur si simplu o minciuna ordinara. Si nu o minciuna nevinovata ci o manipulare mizerabila.

Nu Ministerul Sanatatii a coordonat vaccinarea ci premierul. Nu Ministerul Sanatatii a decis masurile de preventie ci premierul si CNSU.

Singurul moment in care Ministerul Sanatatii a intervenit – la nivel de discurs si nu numai – asupra acestor reguli a fost in mandatul meu – corectarea calculului incidentei, regandirea criteriilor de carantinare, pornirea anchetei interne asupra manipularii cifrelor pandemiei (nr. decese) – iar pentru asta Dr. Andreea Moldovan si cu mine am fost demisi, abrupt, in aplauzele USL, AUR, Mizeria Zilei si toti cei care spun acum ca MS trebuia sa faca si sa dreaga.

Nu numai ca nu Ministerul Sanatatii a gestionat pandemia, dar niciun guvern din Europa nu a exclus din decizii Ministerul Sanatatii asa cum a facut-o Romania si nicio tara din Europa nu a facut din pandemie o discutie fara sfarsit despre ‘paturi ATI’ asa cum – in mod voit – a fost facuta la noi de USL si diverse ‘Mizeria Zilei’.

Nu numai ca Ministerul Sanatatii a fost exclus din decizii dar contrar imaginii pe care au creat-o diversi bagatori de seama din studiouri, nicaieri in lumea civilizata o pandemie nu se gestioneaza (doar) in spitale. Gestionarea pandemiei se face in afara spitalelor, din simplul motiv ca de la un punct incolo, sistemul este oricum excedat. In Romania, de la 4-5000 cazuri pe zi mai mult de o saptamana, sistemul deja nu mai face fata, calitatea tratamentului scade si fiecare resursa (pat, medic, asistenta, etc.) care merge catre pacientii Covid19 este luata de la pacientii non-Covid19.

Eu nu stiu alta tara in Europa in care antivaccinistii si tot felul de vraci sa fi avut parte de atat de multa atentie din partea mass media iar sistemul sa fie atat de neputincios in a se auto-curata. In fine, eu nu stiu o alta tara in Europa in care oamenii de rand sa fi fost intr-atat de abandonati de catre stat pe cat sunt de mintiti si manipulati zilnic in sarmana noastra tara”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Iata cateva capturi din emisiunea lui Gadea:

„Se putea evita? Suntem singura tara in momentul de fata, rusinea Europei. Am devenit un fel de bomba epidemiologica. Sunt tari care au trecut de ceea ce a fost mai greu, si putem sa dam exemplu Italia, care astazi au o viata aproape normala.

Nu mai sunt restrictii. Oameni traiesc normal. Pentru ca acolo au fost niste oameni care, in momentul in care au venit niste specialisti si le-au spus ceva, in primul rand, au inteles.

Una dintre problemele mari ale doamnei Mihaila, care a condus ministerul Sanatatii in ultima perioada, este faptul ca nu intelegea mesaje sau email-uri in limba engleza care erau trimise. Domnia sa nu a lucrat niciodata in sistemul public de sanatate, niciodata”, a sustinut Gadea in emisiunea sa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: