„Mlastina” lui Shrek poate fi inchiriata pe Airbnb

externe

Casa lui Shrek, Airbnb

O casa de vacanta care se descrie ca fiind o „mlastina plina de noroi, acoperita de muschi si cu apa tulbure” nu ar fi in mod normal la mare cautare.

Dar acest nou anunt Airbnb din Highlands-urile scotiene este o exceptie de la regula. Asta pentru ca este o reconstituire fidela a casei indragitului capcaun Shrek, de la DreamWorks Animation, transmite CNN.

„Mlastina” lui Shrek se afla pe terenul Ardverikie Estate, un conac scotian din secolul al XIX-lea, la aproximativ 100 km sud de orasul Inverness.

In cadrul unei promotii speciale Airbnb, turistii sunt invitati sa isi inregistreze interesul de a se caza in „mlastina” – care poate gazdui pana la trei persoane cu varsta de peste cinci ani – incepand cu 13 octombrie. Doar un singur grup va fi suficient de norocos pentru a-si asigura un sejur de doua nopti, rezervat pentru 27-29 octombrie.

In timp ce turistii vor trebui sa isi organizeze singuri deplasarea spre si dinspre locatie, sederea lor in casa lui Shrek va fi gratuita. Intre timp, Airbnb s-a angajat sa faca o donatie unica catre HopScotch Children’s Charity, o organizatie nonprofit care organizeaza vacante pentru copiii vulnerabili si defavorizati din Scotia.

Este cea mai recenta dintr-o serie de anunturi promotionale unice ale Airbnb inspirate de televiziune si filme. Anul trecut, vizitatorilor parizieni li s-a oferit sansa de a sta intr-o camera somptuoasa in interiorul Moulin Rouge, cu interioare inspirate de filmul lui Baz Luhrmann. Mai recent, fanii Barbie au putut inchiria o camera intr-o casa inspirata de Barbie DreamHouse din Malibu, California.

Daca ne luam dupa imaginile furnizate de Airbnb, turistii se pot astepta la o recreare fidela a umilei locuinte mlastinoase a lui Shrek.

Ganditi-va la mobilier din lemn, trunchiuri de copac si paduri in jur. Si, in stilul adevarat al lui Shrek, baia este situata la 20 de metri de cladirea principala.

Zona din apropiere ofera, de asemenea, o multime de lucruri de vazut si de facut – de la spectaculosul Loch Laggan, incadrat de dealuri impunatoare, la frumusetea salbatica a Parcului National Cairngorms.

De asemenea, fanii filmelor si ai televiziunii ar putea recunoaste Ardverikie Estate din filmul Bond „No Time To Die”, precum si din seriale TV recente, inclusiv „Outlander” si „The Crown” (in care casa baronala a tinut loc de resedinta regala Balmoral). Casa a aparut, de asemenea, in drama britanica de la inceputul anilor 2000 „Monarch of the Glen”.

La peste doua decenii de cand filmul original „Shrek” a castigat in 2002 premiul Oscar pentru cel mai bun film de animatie, franciza a continuat sa inspire continuari, spin-off-uri si atractii turistice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: