Moartea unui bebelus din cauza unei infectii, ignorata de Ministerul Sanatatii mai bine de trei luni. Cum incearca autoritatile sa se spele pe maini

opinii

Un bebelus de doar o luna, internat la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitala, a murit in luna octombrie a anului trecut din cauza unei infectii cu candida care, ulterior, s-a transformat intr-o septicemie. Potrivit unei anchete semnata Tolo.ro, Ministerul Sanatatii a cerut un control la spitalul din Bucuresti abia la trei luni de la cele intamplate.

Nascut in 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Florian Bodog a cerut un control abia pe 28 decembrie, scrie Tolo.ro.

Fiind inainte de Revelion, „nu s-a putut lua legatura cu departamentul de prevenire a infectiilor intraspitalicesti” de la „Sf. Pantelimon”, au scris in raport inspectorii Directiei de Sanatate Publica, potrivit sursei citate.

Spitalul a primit ragaz sa-si pregateasca raspunsurile pana dupa Anul Nou, cand s-au facut deja trei luni de la moartea baietelului, raportul Diretiei de Sanatate Publica indreptandu-se catre ideea ca bebelusul s-a nascut cu pneumonie, iar de aici a aparut infectia ulterioara, astfel incat Spitalul „Sf. Pantelimon” n-ar avea nicio vina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: