Categories: news

Mobilizare a societatii civile dupa comunicatul Departamentului de Stat: „PSD si ALDE sa scape de Dragnea si Tariceanu la prima ora”

Mai multe organizatii care au organizat sau participat la protestele privind legile justitiei solicita ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sa demisioneze „imediat”, in urma cimunicatului „fara precedent” al Departamentului de Stat.

„Miscarile civice Coruptia Ucide, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Initiativa Romania, #Insist, Institutul pentru Politici Publice, Platforma Romania 100 si #Rezistenta cer demisia imediata a Presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea si a Presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu.

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei. Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi.

Cerem, de asemenea, Partidului Social Democrat si ALDE sa scape de liderii care ne indeparteaza de tarile democratice si sa retraga legile justitiei din Parlament maine, la prima ora”, se afirma intr-un comunicat de presa comun al acestor opt organizatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

36 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

12 minute ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

13 minute ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

4 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

8 ore ago