Mobilizare a voluntarilor in Rusia: „Fiecare regiune trebuie sa genereze cel putin un batalion de voluntari”. Acestia vor fi trimisi in Ucraina

externe

Guvernul rus a inceput sa lanseze apeluri la ‘mobilizarea de voluntari’ in fiecare din regiunile sale pentru formarea de noi batalioane cu care sa continue invazia in Ucraina, potrivit grupului de experti americani de la Institutul pentru Studiul Razboiului din Washington (ISW), citat joi de agentia de presa EFE, citata de Agerpres.

Kremlinul ‘probabil a ordonat supusilor federali’ (regiunile din Federatia Rusa) sa formeze batalioane de voluntari pentru a participa la invazia rusa in Ucraina, in loc de a declara mobilizare partiala sau totala, potrivit acestui think tank.

ISW il citeaza in acest sens pe corespondentul de razboi si bloggerul rus Maksim Fomin, care a declarat ca Rusia a inceput o ‘mobilizare a voluntarilor’, iar acesta inseamna ca ‘fiecare regiune trebuie sa genereze cel putin un batalion de voluntari’.

Acest apel vizeaza de asemenea unele teritorii ucrainene ocupate de rusi, cum ar fi orasul Sevastopol din peninsula Crimeea, anexata ilegal de Moscova in 2014.

In plus, este vorba de a recruta si a stimula financiar pe cei care se vor inrola in noile batalioane, astfel incat aceasta masura sa nu fie interpretata drept o ‘mobilizare in baza serviciului militar obligatoriu’, ceea ce ar presupune activarea tuturor rezervistilor din Rusia.

Media ruse au relatat ca responsabili regionali recruteaza barbati in varsta de pana la 50 de ani (sau 60 pentru unele specialitati militare) cu contracte de sase luni si ofera salarii in medie intre 220.000 si 350.000 de ruble lunar (aproximativ intre 3.750 dolari si 6.000), potrivit expertilor ISW.

Regiunile Federatiei Ruse ofera de asemenea o prima imediata de inrolare care se ridica in medie la 200.000 de ruble (aproximativ 3.400 de dolari), acordata din bugetul acestor entitati, pe langa beneficiile sociale pentru militari si familiile lor.

Din cauza pierderilor grave in razboiul impotriva Ucrainei se observa o lipsa de comandanti in cadrul trupelor ruse, indica Statul Major General al fortelor armate ucrainene, citat joi de agentia de presa Ukrainski Novini.

‘Conform informatiilor de care dispunem ramane scazut nivelul de completare cu personal la nivel de comandanti de pluton in unitati ale Armatei a 2-a combinata a Districtului militar Central al Federatiei Ruse. Motivul – pierderile semnificative si refuzul de a participa la ostilitatile de pe teritoriul Ucrainei’, afirma Statul Major ucrainean intr-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Rusia a declansat la 24 februarie o invazie pe scara larga in Ucraina, prima agresiune de acest gen impotriva unui stat suveran in Europa de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Mai mult despre:

Comentarii: