O parte dintre mobilizatii lui Putin s-au imbatat in autobuze si s-au luat la bataie intre ei: „Unde naiba mergem?” – Video

externe

Imagini sugestive pe retelele de socializare cu starea de spirit a tinerilor rusi mobilizati pentru razboiul din Ucraina. Numerosi barbati au consumat bauturi alcoolice in autobuzele cu care sunt dusi in Ucraina iar unii s-au luat la bataie intre ei, inainte de ajunge sa lupte cu ucrainenii.

„In orasul rusesc Yuzhno-Kurilsk, soldatii mobilizati sunt in stare de ebrietate se lupta deja intre ei. Moralul este la pamant”, anunta un jurnalist din Belarus.

„A fost nevoie de doar cateva ore pentru ca un alt grup de rusi mobilizati sa se imbete de moarte. ‘Pentru ce mergem? Unde mergem? La naiba stie!’, conchide unul dintre ei”, a mai relatat jurnalistul.

Iata si alte imagini cu mobilizati aflati in stare avansata de ebrietate:

Aproape 10.000 de persoane s-au oferit sa fie mobilizate in mod ”voluntar” in razboiul rus din Ucraina, in 24 de ore dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat o mobilizare partiala miercuri, anunta Statul Major rus, relateaza AFP.

”In prima zi de mobilizare partiala, aproximativ 10.000 de cetateni au venit de bunavoie la comisariate militare, fara sa astepte sa fie convocate”, a declarat joi agentiei ruse de presa Interfax un purtator de cuvant al Statului Major rus, Vladimir Timilianski.

Anuntul lui Putin cu privire la mobilizarea in Razboiul rus din Ucraina a declansat insa un exod al rusilor, care s-ai napustit asupra biletelor de avion catre Istanbul, in Turcia, Erevan, in Armenia, Tbilisi, in Georgia, Minsk, in Belarus, Nursultan, in Kazahstan si Belgrad, in Serbia.

Foarte putine bilete catre aceste destinatii mai erau la vanzare miercuri seara.

Citeste si: Barbatii rusi fug si in Kazahstan, patru puncte de frontiera sunt complet blocate: „Au mai putin de 35 de ani, varsta pentru mobilizare”

Mai mult despre:

Comentarii: