Modificari scandaloase in Parlament la Codul Rutier, va fi practic imposibil ca vitezomanii sa fie prinsi. Romania este pe primul loc in UE in privinta accidentelor rutiere fatale

politica

soferita, Tesla, permis, tupeu, viteza

Deputatul USR Catalin Drula anunta un set de modificari scandaloase la Codul Rutier. Daca acestea vor intra in vigoare, va deveni „practic imposibila aplicarea Codului Rutier in ce priveste viteza”, spune Drula.

Modificarile dorite de majoritatea parlamentarilor sunt facute in asa fel incat va deveni aproape imposibil sa fie prinsi vitezomanii.

„A revenit proiectul de lege cu interzicerea radarelor intr-o forma oribila care face practic imposibila aplicarea Codului Rutier in ce priveste viteza. Dupa promulgare, va fi liber la calcat pedala.

Desi initial fusese respins proiectul in Comisia de Transporturi, se pare ca s-au dus negocieri si de data asta a fost votat in comisiile reunite de toate partidele politice in afara de USR.

E mult mai rau acum:
– masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1000 de metri inainte pe sensul de mers
– panoul se monteaza de catre administratorul drumului la solicitarea politistului, deci daca pe DN1 vrea sa puna politia un radar, suna mai intai la compania de drumuri CNAIR care aduce un panou si il monteaza: ‘atentie, urmeaza radar in urmatorul kilometru’
– daca masurarea se face de un masina cu radar in miscare, trebuie anuntata prezenta in trafic cu minim 12 ore inainte prin mass-media, precum si traseul pe care se va deplasa, traseu care nu poate depasi 15 km
– masinile cu radar nu numai ca trebuie sa fie inscriptionate vizibil ca fiind de politie (cum era in propunerea initiala), dar acum s-a adaugat ca trebuie pozitionate si vizibil
– dispozitivele de tip pistol nu pot fi folosite la mai multe de 10 metri de masina de politie.

Este pur si simplu o oroare.

S-a transformat intr-o caricatura controlul si aplicarea legii rutiere in ce priveste viteza de circulatie: ‘atentie ca in 500 de metri trebuie sa mergeti un pic incet vreo 2-300 de metri, apoi puteti s-o calcati din nou’.

Oribil sentimentul cand vezi ca toate celelalte partidele politice voteaza la unison mizeria asta. La fiecare vot: padure de maini pentru, 6 voturi impotriva de la USR.

Imuni la argumente, imuni la absurditatea prevederilor. Inclusiv membrii acestor partide care pareau oameni rezonabili.

Dezgustatoare lipsa de reactie a Ministerului Afacerilor Interne, reprezentantul tacea malc pana cand am cerut eu explicit sa i se dea cuvantul si conform procedurii sa exprime pozitia Guvernului.

A baiguit ca Guvernul nu sustine initiativa si ca face mult mai greu sa aplice legea, dar atat. Mi-era mie rusine de uniforma si meseria acestui domn.

Maine legea merge la dezbatere in plen si la votul final. Cu toate partidele in afara de USR in spatele ei. Ne vom opune si o vom ataca pe toate caile”, a scris Catalin Drula pe Facebook.

Numarul accidentelor rutiere fatale din Romania a inregistrat o usoara crestere in 2017, fata de 2016, ajungand la 98 de cazuri raportate la un milion de locuitori, ceea ce reprezinta dublul mediei UE (49 cazuri) si situeaza Romania pe primul loc in Europa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: