Moise Guran anunta ce sanse sunt ca Avocatul Poporului sa atace OUG pe justitie: „Ciorbea a primit ce si-a dorit”

news

Jurnalistul Moise Guran este sceptic ca Avocatul Poporului va ataca la CCR ordonanta pe justitie.  Avocatul Poporului poate suspenda aplicarea OUG privind legile justitiei, dar cel mai probabil nu o va face, in contextul in care in urma cu o zi, parlamentarii au aprobat un proiect de lege care sa-i permita cumularea indemnizatiei cu pensia speciala, a declarat Guran la Digi24.

„Presedintele Iohannis a intrat intr-o capcana a neputintei acum un an si jumatate, nu cred ca vrea sa faca ceva. Teoretic, poate sesiza un conflict de natura constitutionala, dar asta ar putea incerca CSM. Avocatul Poporului poate suspenda aplicarea OUG. Scrie clar in Constitutie si in legea Avocatului Poporului.

N-am nicio asteptare de la Avocatul Poporului Victor Ciorbea, il stiu pe Victor Ciorbea de la sindicate. Nu va face nimic, e un om caruia i-au dat exact ce trebuia, fiind un om cu foarte multe datorii. Cand vii si spui iti mai dam si pensia pe care ti-o dam impreuna cu salariul acela urias si ajunge la 36.000 de lei pe luna, i-ai dat ce-i trebuie ca sa stea linistit.

Eu am sesizat Avocatul Poporului cand au modificat Codul Fiscal prin OUG, acum un an, si mi-a raspuns acum trei saptamani”, a spus Moise Guran.

OUG care modifica legile justitiei, abia intrate in vigoare sau care urmeaza sa intre in vigoare in cateva zile, a fost publicata in MO, la 30 de ore dupa adoptarea in sedinta de Guvern. Cele mai importante modificari au fost aduse la legea 303/2004. Este vorba despre inasprirea conditiilor pentru procurorii care vor sa lucreze la varful Ministerului Public – Parchetul de pe langa ICCJ, DNA si DIICOT.

In 15 octombrie, senatorii au aprobat proiectul de lege care ii va permite Avocatului Poporului sa-si cumuleze atat indemnizatia, cat si pensia speciala, atat timp cat este in timpul mandatului. Asta inseamna ca Victor Ciorbea ar urma sa primeasca peste 36.000 de lei pe luna.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: