Moise Guran anunta vremuri grele pentru Ciolos: „RAZBOIUL abia incepe”

politica

Realizatorul TV Moise Guran se asteapta la un razboi foarte dur in Dacian Ciolos si majoritatea parlamentara, controlata de PSD, dupa ce ministrul Sanatatii a fost nevoit sa demisioneze.

Guran sustine, pe biziday.ro, ca fostul ministru al Sanatatii, Achimas Cadariu, era sustinut de catre vicepremierul Vasile Dancu, care ar avea o agenda mai degraba politica.

„Demisia ministrului Sanatatii a fost un soi de telenovela. Sustinut de puternicul Vasile Dancu (despre care zic oamenii rautaciosi ca ar fi viitorul lider al PSD) ministrul Achimas Cadariu nu a avut nicio intentie sa demisioneze. De altfel joia trecuta, la Cluj, Dancu spunea ca ministrul nu va demisiona si ca Ciolos il sustine, pentru ca a doua zi premierul sa trimita Corpul de Control la ministerul Sanatatii, iar luni dimineata sa ii si ceara demisia. A fost primul gest de fronda pe care Dacian Ciolos l-a facut la adresa celui mai mare partid din Parlament si eu sper sa nu fie si ultimul. Pentru binele nostru, al tuturor. Asta si pentru ca Vasile Dancu sta pe un buget de 8 miliarde de lei, bani de investitii prin Programul National de Dezvoltare Locala, o inventie a lui Liviu Dragnea, din perioada in care era pe functia lui Dancu.

(…) Dar nodul gordian din guvernul Ciolos tot ministerul Administratiei este, cel condus de vicepremierul Vasile Dancu, un tehnocrat cam duplicitar pe care, personal, il suspectez de o agenda mai putin tehnocrata si mai mult politica. E timpul ca Ciolos sa taie acest nod. Parlamentul penal isi va vedea de agenda lui, acolo probabil se va duce o batalie intre societate si acesti lupi ai tranzitiei, dar, daca vrea sa lase totusi ceva in urma lui, guvernul Ciolos trebuie sa se concentreze pe Administratie, Sanatate si Invatamant. Sunt trei domenii care au nevoie urgenta de reforme serioase, iar nu de jocul de glezne facut de Dancu, Achimas Cadariu si Adrian Curaj.

Acest an nu trebuie pierdut, faptul ca e electoral ne ajuta, nu ne incurca, ne da prilejul unor dezbateri serioase si a unor angajamente pentru viitoarele guverne politice de dupa 2016. Premierul trebuie sa-si faca curajul de a merge mai departe, chiar daca o eventuala indepartare a lui Dancu sau o fortare a reformelor prin ordonanta sau prin asumarea raspunderii i-ar putea aduce o motiune de cenzura. Sanatatea sau Educatia nu sunt lucruri despre ei. Sunt despre noi si probabil societatea nu va ramane impasibila la o astfel de rafuiala”, a scris Guran pe¬†biziday.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: