Moldova explica de ce a refuzat sa-i vanda Ucrainei MiG-urile pe care nu le mai foloseste

externe

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilita, a confirmat luni  ca tara sa a refuzat cererea Ucrainei de a-i da MiG-urile pe care oricum nu le mai foloseste.

Gavrilita a explicat, la insistentele jurnalistilor de la Chisinau, ca  Moldova este alaturi de Ucraina cu ajutoare umanitare, insa „sprijinul militar in fata invaziei ruse trebuie sa vina de la tari mai bine dotate”.

„Oferim ajutor umanitar si sustinem oamenii in fata acestei crize, insa pentru asistenta militara sunt tari mai bine dotate si mai reziliente”, a raspun ea, amintind ca R. Moldova a primit peste 90.000 de refugiati ucraineni.

Duminica seara, Evropeyskaya Pravda a scris despre acest refuz, sustinand ca Chisinaul a vrut sa evite sa atraga furia rusilor.

Chiar daca MiG-urile nu mai sunt neaparat functionale, ucrainenii spun ca i-ar fi ajutat macar sa ia piesele de pe ele si sa le repare pe ale lor.

Pe de alta parte, nicio alta tara nu a trimis pana acum aeronave de lupta Ucrainei, nici macar Polonia. Ar urma sa trimita SUA 11 elicoptere Mi-17 de fabricatie sovietica, care erau pregatite pentru armata afgana.

Comentarii: