Moldova se umple de jihadisti. Ministrul Apararii: Fosti luptatori ISIS s-au intors in tara

news

Ministrul Apararii din Republica Moldova sustine ca in tara au revenit islamisti moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai retelei teroriste Stat Islamic. Anatol Salaru a facut aceste afirmatii dupa o reuniune a sefilor serviciilor de securitate coordonata de presedintele Nicolae Timofti.

„Am inteles ca avem si noi moldoveni care lupta in Siria, dar nu cred ca exista un risc major in Republica Moldova, deoarece reteaua Stat Islamic si-a atins scopul, acela de a crea panica”, a afirmat Salaru, citat de Mediafax.

„Dar exista si riscuri care vin din interior, cei care se afla deja in R.Moldova”, a adaugat Salaru, referindu-se la islamisti moldoveni reveniti din Siria.

„Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) trebuie sa isi faca datoria, la fel Ministerul de Interne, iar fiecare cetatean trebuie sa dea dovada de spirit civic”, a subliniat ministrul moldovean al Apararii.

Anatol Salaru a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa organizata dupa o reuniune a serviciilor de securitate coordonata de presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. La reuniune s-a discutat despre situatia din Europa, in principal despre combaterea terorismului, in contextul atentatelor de la Paris, dar si despre criza separatista din Transnistria.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: