Moldovean devenit MUSULMAN: „Islam inseamna pace, smerenie”. Si-a convertit si nevasta

life

Octavian Turcan este un moldovean originar din raionul Basarabeasca care s-a convertit la islam la varsta de 30 de ani.

Octavian Turcan vine dintr-o familie in care tatal era ateu, iar mama nu practica legile ortodoxiei. Fiind student, a inceput sa se caute pe sine, dorea sa-si gaseasca sensul vietii, dar mai ales il interesa daca exista Dumnezeu si care este religia adevarata, relateaza Adevarul povestea musulmanului Turcan.

Dupa absolvirea facultatii la ASEM, a plecat la Londra, iar dupa un an a cunoscut un profesor catolic convertit la islam care l-a orientat pe calea cunoasterii religiei islamice. A fost la biserica ortodoxa din Londra pentru a cauta raspunsuri la intrebarile ce il framantau, dar nu vedea legatura intre ce scrie in Biblie si ce se face in biserica. Apoi a citit Coranul, lucru care l-a convins de corectitudinea islamului, spune el. Totusi, ezitase aproape un an sa-l citeasca; avea un fel de teama.

Dupa primele trei capitole citite din Coran a simtit cum credinta ii intra in suflet dupa multi ani de cautari. In final, la 30 de ani spune ca a gasit sensul vietii, a gasit religia pe care vrea s-o urmeze.

Potrivit lui Octavian Turcan, sensul vietii consta in inchinarea la Dumnezeu atat prin rugaciune, cat si in respectarea unor reguli si principii. Convertirea la islam a avut loc in Moscheea centrala din Londra, unde in fata a doi martori si a imamului (preot musulman) a „marturisit ca nu este divinitate mai mare in afara de Dumnezeu si ca Mahomed este trimisul lui Dumnezeu”.

De asemenea, ca sa fie primit in comunitatea musulmana, este necesara respectarea a patru principii de baza ale islamului care constau in rugaciune zilnica (cinci rugaciuni a cate cinci minute fiecare), ramadanul anual care dureaza 30 de zile (nu mananca si nu bea nimic de la rasarit pana la apus, iar noaptea poate manca orice este permis in alimentatia musulmanilor), milostenia (2,5% din venitul anual sa-l ofere saracilor) si pelerinajul in orasul Mecca, Arabia Saudita, unde a propavaduit Mahomed si a fost coborat Coranul.

Ultimele doua principii sunt pentru cei cu o situatie financiara buna. „Allah inseamna Dumnezeu in limba araba. Islam inseamna pace, smerenie si supunere in fata lui Dumnezeu, iar musulmanul este cel care se supune lui Dumnezeu si traieste dupa legile divine”.

Dupa opt ani, a revenit acasa si a intalnit-o pe Lilia, o fata dintr-o familie ortodoxa, dar care la fel s-a convertit la islam, fiind convinsa ca este mai bine pentru familia sa. „Eu nu am influentat-o. Din contra, cautam o persoana care a ajuns la islam din propria initiativa. Barbatul musulman poate sa se casatoreasca cu o femeie crestina sau de religie iudaica, fara ca aceasta sa se converteasca la islam”, spune Octavian Turcan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: