Momente comice cu Melescanu. Speriat de DNA, si-a intors fiul de pe autostrada care il ducea spre postul de consul general al Romaniei la Strasbourg

news

Ziarul Adevarul descrie o situatie comica in care au fost implicati Teodor Melescanu, insa presedinte al Senatului, si fiul sau vitreg, Adrian Parvulescu. De teama DNA, Melescanu l-a intors din drum, la propriu, pe Parvulescu in timp ce acesta se indrepta sa isi preia postul de consul general al Romaniei la Strasbourg.

In iunie 2018, Guvernul condus de Viorica Dancila l-a numit pe Adrian Parvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Melescanu, in functia de consul la Strasbourg, intr-un lot de avansari pe criterii de nepotism. Anterior, Parvulescu a ocupat functia de consul in Luxemburg. Decizia Guvernului a fost semnata de premierul Viorica Dancila si contrasemnata chiar de Teodor Melescanu, la acea data ministru de Externe. Pe scurt, tatal-ministru si-a avansat in cariera fiul, fie el si vitreg.

Legea spune ca diplomatii mai pot ramane 90 de zile in functie dupa ce au fost rechemati de la post, asa ca fostul consul al Romaniei la Strasbourg, Sabin Pop, a prins toamna anului 2018 in Franta.

In septembrie, Sabin Pop a plecat cu masina spre Bucuresti, iar Adrian Parvulescu a plecat la Strasbourg. Surse diplomatice au povestit pentru „Adevarul“ ca, ajuns la Budapesta, Adrian Parvulescu a fost sunat de Melescanu, care i-a cerut sa se intoarca in tara, ca nu mai e consul. Motivul: urma sa fie audiat de procurori pentru infractiunile de abuz in serviciu si conflict de interese, tocmai pentru ca si-a promovat fiul.

In vara anului 2018, profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al Romaniei in Maroc si Portugalia, a facut o plangere penala impotriva lui Melescanu, in care a reclamat faptul ca nu a fost numit consul la Strasbourg, desi, in 2016, a castigat un concurs organizat de MAE pentru acest post. Moment jenant la Budapesta Drumul lui Adrian Parvulescu spre Strasbourg nu a fost marcat doar de vestea proasta primita de la tatal sau, ci si de un anume comic de situatie.

La hotelul din Budapesta la care a tras Parvulescu, ca sa se odihneasca in drumul lung spre Franta, s-a cazat si Sabin Pop, fostul consul, care venea dinspre Franta acasa, in Romania. Asa ca cei doi au dat cap in cap, dupa cum au povestit surse din anturajul celor doi diplomati.

Desi n-a reusit sa ajunga la Strasbourg, fiul lui Melescanu nu a ramas pe drumuri. S-a intors intr-un post caldut la Parlament. Adrian Parvulescu a fost seful Biroului de Achizitii Publice din Senat pana in 2013. De acolo, a fost detasat la MAE, iar ministrul de Externe de la acea vreme, Titus Corlatean (PSD), l-a trimis consul in Luxemburg.

Surse diplomatice au confirmat ca Adrian Parvulescu a picat mai multe examene de intrare in diplomatie, asa ca a ramas cu statutul de „detasat“. Prin decizia Guvernului de a-la trimite la Strasbourg, detasarea in Luxemburg s-a incheiat. Cum la Strasbourg n-a ajuns, dar nici in Luxemburg n-a putut reveni, Parvulescu s-a intors in functia de sef al Achizitiilor Publice din Senat, institutie condusa la acea vreme de Calin Popescu Tariceanu, seful de partid al tatalui sau. Insa la finalul anului trecut,dupa ce ALDE s-a rupt de PSD, tatal sau, Teodor Melescanu, s-a dezis de Tariceanu si i-a luat locul in fruntea Senatului cu sprijinul PSD. Asadar, Teodor Melescanu a ajuns din nou seful fiului sau, arata Adevarul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: