Momentul in care George Simion era sa se bata cu Serban Nicolae: „Bai, baiatule, vorbeste cu maica-ta asa”

politica

Liderul AUR, George Simion, a avut un conflict foarte dur cu senatorul Serban Nicolae, in 2008, chiar in Parlamentul Romaniei. Simion, care atunci avea 22 de ani, i-a spus lui Nicolae ca este „lacheu al lui Ion Iliescu”, „comunist” si „aparatorul lui tatuca si al securistilor”.

Pe 15 octombrie 2008, Parlamentul a dezbatut un proiect de lege iniat de Serban Nicolae prin care se urmarea ca fostii nomenclaturisti PCR, secretarii de partid, sa fie exceptati de prevederile legii CSAS. Simion s-a aflat  intr-un balcon din plen si a strigat „Bai, comunistule!” catre Serban Nicolae.

Enervat, Nicolae a iesit pe hol, unde l-a asteptat pe George Simion.

„Esti un lacheu al lui Ion Iliescu, ma!”, i-a spus Simion, dupa ce s-a intalnit cu Serban Nicolae. „Esti aici datorita mie, ma!”, a completat el.

„Datorita mie, ma?!!”, l-a intrebat, nervos, senatorul PSD, revoltat si uimit de apelativele lui Simion. „Vorbeste frumos, ma, prietene! Vorbeste cu maica-ta asa, care te invata sa vorbesti cu «ma»”, i-a cerut Nicolae.

„Ne mai intalnim noi!”, l-a avertizat Serban Nicolae.

Serban Nicolae l-a numit apoi pe George Simion un “imberb fara minte prea multa, care nici nu stie ce este un comunist” cu care “probabil parintii lui se jeneaza”.

George Simion a spus atunci presei ca este reprezentant al organizatiei „Noii Golani”. Simion a mentionat ca a fost invitat in Senat de catre senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs.

Reprezentantul UDMR a recunoscut faptul ca el i-a invitat pe toti cei care au asistat la dezbaterile legii CNSAS.

Simion si-a schimbat intre timp atitudinea buna fata UDMR.

„UDMR nu isi are locul in Parlamentul Romaniei. Respectam comunitatea maghiarilor din Romania si avem candidati etnici maghiari in AUR care intra in Legislativ. AUR se opune, insa, constituirii si functionarii formatiunilor politice pe criterii etnice iar in acest sens va demara o campanie nationala pentru modificarea Constitutiei in sensul interzicerii formatiunilor politice pe criterii etnice”, a spus George Simion, luni, dupa alegerile parlamentare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: