Momentul in care rusii au atacat o coloana Wagner ce se indrepta spre Moscova. Armata nu a tinut cont ca in trafic se aflau si soferi nevinovati – Video

externe

Presa rusa a dat publicitatii, luni, o inregistrare video a unei explozii pe o autostrada de langa Voronej, in timp ce un convoi Wahner se deplasa spre Moscova.

Explozia a fost deosebit de puternica iar armata rusa nu a tinut cont ca in trafic se aflau si alti soferi nevinovati.

Evgheni Prigojin a avut luni o prima reactie dupa ce si-a abandonat revolta armata, sambata seara. El a dat publicitatii pe Telegram o declaratie de 11 minute in care a aparat revolta wagneriana si a spus ca „societatea a cerut-o”.

In declaratie, Prigojin a negat ca Wagner ar fi urmarit rasturnarea lui Putin si a spus ca revolta a aratat ca exista „probleme serioase cu securitatea pe intreg teritoriul tarii noastre”.

„Nu a fost scopul nostru sa rasturnam regimul”, a spus Prigojin.

„Ne-am oprit in acel moment, cand a devenit clar ca va fi varsat mult sange”, a continuat el. „De aceea, credem ca demonstratia a ceea ce intentionam sa facem a fost suficienta. Decizia noastra de a ne intoarce a avut doi factori: nu am vrut sa varsam sange rusesc. In al doilea rand, am marsaluit ca sa protestam”.

El a acuzat inca o data Ministerul rus al Apararii ca a tintit trupele sale cu focuri de artilerie, numind acest lucru „declansatorul pentru ca noi sa ne retragem imediat”.

„Scopul marsului a fost de a nu permite distrugerea companiei militare private Wagner si de a cere socoteala oficialilor care, prin actiunile lor neprofesioniste, au comis un numar masiv de erori. Societatea a cerut acest lucru”.

Prigojin a recunoscut ca trupele sale au ucis aviatori rusi in timpul revoltei, spunand ca „regreta ca a efectuat lovituri impotriva avioanelor, dar ei loveau fortele noastre cu bombe si rachete”.

De asemenea, el a afirmat ca marsul trupelor sale prin Rusia a fost o „lectie” despre cum ar fi trebuit sa desfasoare Rusia invazia sa din 24 februarie 2022 in Ucraina, care nu si-a atins obiectivul de a cuceri Kievul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: