Monica Macovei, despre politicienii obraznici din Romania: Ne impiedica sa intram in Schengen

politica

Europarlamentarul Monica Macovei spune ca politicienii romani nu trebuie sa ia in deradere problema coruptiei si sa raspunda obraznic europenilor, in contextul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Macovei a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in Schengen europenii se bazeaza pe incredere, iar romanii trebuie sa arate ca au rezultate in lupta cu coruptia si sa le prezinte ca atare.

‘Si eu vreau sa intram in Schengen si aici trebuie sa stiti ca romanii din toate grupurile politice din Parlamentul European au fost uniti. Da, e adevarat, indeplinim conditiile tehnice. (…) Problema coruptiei este reala si politicianul care n-o ia in seama sau raspunde obraznic statelor membre care ridica aceasta problema nu face decat deservicii Romaniei si nu va aduce Romania mai aproape de Schengen. Schengen este o zona de incredere. (…) Toti cetatenii europeni isi pun increderea pe umerii romanilor, de la frontiera, a politistilor, a procurorilor, a judecatorilor, a vamesilor, tocmai pentru a se feri de infractiuni si pentru respectarea legii. Sistemul Schengen inseamna mult mai mult decat a fi in acest spatiu fara frontiere. (…) Da, avem coruptie, dar iata ce eficient ne luptam cu ea, nu stam cu mainile incrucisate. Si as veni cu rezultatele noastre pe anticoruptie, cu ce face DNA. Sa stiti ca DNA este considerata de UE una dintre cele mai bune institutii anticoruptie din UE si data ca exemplu. (…)’, a mentionat Monica Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei, presedinte al Asociatiei M10, a participat, vineri, la o conferinta publica cu tema ‘Reforma si modernizare’, organizata de asociatia pe care o conduce. In cadrul evenimentului, Monica Macovei sustine conferinta intitulata ‘Reforma clasei politice’, iar alte doua conferinte sunt intitulate ‘Reforma morala si intelectuala’ (Conf. dr. Adrian Papahagi) si ‘Reforma statului’ (Conf. dr. Radu Nechita). In cursul zilei de sambata, Monica Macovei va avea o intalnire, la Baia Mare, cu organizatiile M10 din judetele Maramures si Satu Mare.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: