Monica Macovei: „PSD minte”. Ce trebuie sa faca Senatul in cazul Sova

news

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca Senatul nu trebuie sa reia votul in cazul Sova, asa cum vrea PSD. Ea afirma ca, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, Senatul sa dea o hotarare de aprobare a solicitarii DNA de arestare a lui Sova.

„Abuzurile continua in Senat. Iar plimbarea unui ‘raport’ de la un for la altul este ridicola, arata fuga de raspundere si este o noua modalitate de a-l scapa pe senatorul PSD Dan Sova de justitie.

Nu trebuie reluat votul in cazul Sova in Senat. Curtea Constitutionala nu a cerut acest lucru, PSD minte cand sustine asta. Curtea Constitutionala a stabilit ca ‘Senatul atribuie rezultatului votului un alt efect juridic decat cel pe care il prevede Constitutia.’ Adica, a fost interpretat ilegal votul.

Tot ce trebuie sa faca Senatul este sa constate ca cvorumul pentru aprobarea cererii de retinere si arestare a senatorului PSD Dan Sova a fost indeplinit, ca rezultatul votului este pentru aprobarea cererii procurorilor si sa emita o hotarare in acest sens”, a scris Macovei pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: