Monica Macovei pune punctul pe i: „Tudorel Toader il ameninta pe Augustin Lazar ca in filmele cu gangsteri”

politica

Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, l-a amenintat pe procurorul general, Augustin Lazar, ca „in filmele cu gangsteri”. Ea arata ca Toader a devenit „avocatul politicienilor cu probleme penale”.

„Toader este avocatul politicienilor cu probleme penale si al celor care incalca legea. Pro bono sau plata pentru functia de ministru?

Toader le da sfaturi detaliate cum sa ceara revizuirea sentintelor daca vor intra in vigoare noile prevederi ale Codurilor penale. Ce intelegem: Toader confirma astfel ca modificarile Codurilor au fost premeditate si urmaresc numai scaparea de anchete si de pedepse a politicienilor din coalitia toxica si a prietenilor lor.

In plus, atacul pe care Toader l-a deschis la adresa procurorului general, Augustin Lazar, pe care l-a amenintat ca in filmele cu gangsteri ca ‘la fiecare dintre noi vine o vreme a evaluarii’, arata ca, dupa decapitarea DNA, urmeaza decapitarea conducerii Parchetului General si o conducere sub controlul politic al lui Toader.

Procurorii si judecatorii au garantii de independenta si impartialitate, tocmai ca sa poata rezista presiunilor de orice fel. Cu totii trebuie sa ne luptam pentru ca modificarile legilor justitiei si Codurilor penale sa nu intre niciodata in vigoare, pentru ca, altfel, in Romania nu va mai exista stat de drept.

Unde justitie nu e, nimic nu e. Doar dictatura”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti ca procurorul general Augustin Lazar a avut, de-a lungul timpului, pozitii care nu au fost „pe frecventa legii in vigoare” si a lasat sa se inteleaga ca acesta ar putea sa fie supus evaluarii.

„Cu domnul Lazar ma cunosc de multa vreme, dinainte ca dansul sa fie procuror general si eu ministru al Justitiei. In epoca aceea colaboram academica, astazi colaboram pe linie institutionala. Colaboram institutional. Sigur ca, de-a lungul timpului, cred ca a trecut un an si ceva, a avut pozitii care nu au fost pe frecventa legii in vigoare, nu pe frecventa mea”, a declarat ministrul Tudorel Toader, la DC News.

Intrebat daca exista posibilitatea ca Augustin Lazar sa fie supus unei evaluari, Tudorel Toader a raspuns: „Va dau un raspuns general valabil – la oricare dintre noi vine o vreme in care este supus evaluarii”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: