Monica Pop promite RAZBOI daca e demisa: „Colegii o sa iasa in STRADA daca mi se intampla ceva”

news

Directoarea Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, i-a acuzat pe Tolontan si pe colegii acestuia de minciuni si ca le-au turnat, nejustificat, medicilor „zoaie in cap”.

„Este o gafa monumentala. Doamna Neagu (Mirela Neagu, colega lui Catalin Tolontan) a scris numai minciuni. Toate lucrurile astea sunt declansate de o asistenta psihopata. Colegii o sa iasa in strada daca mi se intampla ceva. Vreti sa dati in cap unui om care a facut totul pentru spitalul lui. Si nu permit nimanui! Este o razbunare josnica si fara temei”, a perorat dr. Monica Pop.

Monica Pop, directorul Spitalului de oftalmologie din Bucuresti, respinge acuzatiile care i-au fost aduse intr-o ancheta de presa publicata miercuri si dezminte categoric ca ar fi sustinuta in functie de PSD.

Declaratiile au fost facute miercuri la amiaza, dupa ce Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a decis sa faca verificari la spitalul condus de Monica Pop, ca urmare a anchetei publicate pe blogul lui Catalin Tolontan.

Monica Pop a declarat ca nici ea nu e de acord ca directorii de spitale sa fie numiti pe criterii politice, ci doar in functie de performantele lor. In plus, a dat asigurari ca in cei 23 de ani de cand este la conducerea Spitalului de Oftalmologie nu a fost sustinuta politic „niciodata”, dimpotriva, spitalul a fost sprijinit de toti ministrii care au fost in acest timp, indiferent de culoarea lor politica.

Totodata, Pop s-a aratat indignata ca jurnalistul Catalin Tolontan este „pornit pe sistemul sanitar”, Tolontan fiind cel care a declansat scandalul dezinfectantilor diluati si care a publicat in ultima perioada mai multe anchete despre neregulile din spitale.

Monica Pop a mai fost acuzata ca in timp ce era director de spital a semnat si prelungit contractele cu o firma care a ocupat un spatiu in spital si la care a fost angajata timp de 4 ani.

„Atunci cand am incheiat contractul era perfect legal! Spatiul de acolo e concesionat de primarie pe 49 de ani, nu e spatiul meu, nu e spitalul meu! Cu ce am prejudiciat? Sunt un manager care a facut opera de arta dintr-un spital”, a mai declarat Monica Pop.

In apararea ei, aceasta a mai precizat ca a avut procese cu Agentia Nationala de Integritate legata de aceasta presupusa incompatibilitate, iar intr-unul dintre deja a si castigat.

Declaratiile directorului de spital vin in contradictie cu cele ale purtatorului de cuvant al Ministerului Sanatatii.

„Art. 178 din legea 95 arata ca functia de manager de spital e incompatibila cu alte ocupatii. Daca se va proba acuzatia din presa, atunci evident orice caz va fi tratat cu maxima seriozitate”, a declarat miercuri Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al ministrului Sanatatii, anuntand verificarile care vor fi facute de Corpul de Control.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: