Moral prabusit al trupelor Rusiei. Disperata, Moscova aduce parasutisti din Kaliningrad si mercenari Wagner pentru a nu pierde si Donbasul

externe

Rusia aduce unitati ale Brigazii 37 de asalt aerian cu baza la Kaliningrad in regiunile Donetk si Lugansk din estul Ucrainei, anunta Ukrinform. De asemenea, CNN anunta ca in Donbas vor fi adusi si mercenarii Wagner.

„Incepand cu ora 18:00, fortele armate ruse au inceput sa retraga unitati din regiunea Sumi. Nefiind atins scopul operatiunii, inamicul a decis probabil sa abandoneze ofensiva in directiile Siversky si, partial, Slobozhansky”, a postat pe Facebook Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit datelor Statului Major General, retragerea unitatilor fortelor de ocupatie pe teritoriul Belarusului se apropie de finalizare in zona Siversky. Politistii de frontiera belarusi nu efectueaza niciun control, inclusiv controlul radiatiilor.

Statul Major General ucrainean a constatat ca Rusia ia masuri de regrupare si intarire a trupelor existente in directia Donetk. In special, este confirmata redistribuirea unor unitati ale Brigazii 37 de asalt aerian din regiunea Kaliningrad pe teritoriul regiunilor Donetk si Luhansk.

Potrivit Statului Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei, Federatia Rusa a pierdut aproximativ 18.000 de oameni, 644 de tancuri, 143 de avioane, 134 de elicoptere si multe alte arme si echipamente din 24 februarie pana la 3 aprilie.

Fortele militare ruse „continua sa se consolideze si sa se reorganizeze in timp ce isi reorienteaza ofensiva in regiunea Donbas din estul Ucrainei”, a anuntat luni si Ministerul britanic al Apararii.

„Trupe rusesti, inclusiv mercenari de la compania militara privata Wagner, legata de statul rus, sunt mutate in zona”, a adaugat Ministerul Apararii.

Oficiali americani familiarizati cu cele mai recente evaluari ale serviciilor de informatii au declarat ca Rusia si-a revizuit strategia de razboi din Ucraina pentru a se concentra pe incercarea de a prelua controlul asupra Donbasului si a altor regiuni estice.

Oficialii britanici au remarcat pe parcursul saptamanii trecute ca luptatorii din grupul de mercenari Wagner ar fi probabil folositi de Rusia, in mare parte din cauza moralului scazut al fortelor rusesti si a eforturilor de invazie a acestora, care au stagnat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: