Moscova a bombardat din nou Kievul: „Au luat drept tinta infrastructuri-cheie ale capitalei”

externe

Mai multe explozii au rasunat sambata dimineata la Kiev, responsabili ucraineni afirmand ca noi lovituri ale armatei ruse au luat drept tinta infrastructuri-cheie ale capitalei Ucrainei, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Un atac cu racheta asupra unor infrastructuri esentiale” este in curs la Kiev, a anuntat un consilier al presedintiei ucrainene, Kirilo Timosenko, pe Telegram, in timp ce primarul orasului, Vitali Kliciko, a raportat ca explozii au avut loc in cartierul Dniprovski si le-a cerut locuitorilor „sa ramana in adaposturi”.

Serviciile administrative ale capitalei ucraineni au anuntat ca una dintre infrastructurile orasului a fost lovita.

Fragmente ale unei rachete au cazut in cartierul Golosiivski, dar fara a face raniti, a mai anuntat Vitali Kliciko.

Dupa o serie de esecuri militare pe teren la finalul verii si in toamna, Kremlinul a schimbat tactica si, in octombrie, a inceput sa atace cu regularitate, folosind zeci de rachete si de drone, transformatoarele si centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cat mai repede reteaua, in timp ce iarna se instaleaza tot mai mult in Ucraina.

Pe 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocata si nejustificata impotriva Ucrainei. Moscova sustine ca desfasoara o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a populatiei rusofone din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: