Moscova a incercat sa trimita in Romania 14 spioni sub acoperirea de „jurnalisti” la Russia Today. MAE le-a revocat vizele

externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat sambata ca a revocat vizele pentru 14 rusi care se pretindeau jurnalisti la Russia Today. Acestia urmau sa faca parte dintr-o delegatie rusa ce urmeaza sa vina la Bucuresti la Conferinta Plenipotentiarilor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU).

MAE informeaza ca au fost acordate vize de intrare tuturor oficialilor desemnati de Federatia Rusa ca membri ai delegatiei oficiale a acestui stat la Conferinta Plenipotentiarilor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU) de la Bucuresti, in numar de 17, conform solicitarii partii ruse.

Potrivit sursei citate, au fost revocate vize pentru jurnalisti „notificati abuziv” ca oficiali, printre motive numarandu-se si securitatea nationala a Romaniei.

„Decizia autoritatilor romane competente, bazata inclusiv pe considerente ce tin de securitatea nationala a Romaniei, care a condus la revocarea unor vize, s-a referit exclusiv la un numar de 14 jurnalisti ai Russia Today, care au fost abuziv notificati de catre Federatia Rusa ca oficiali apartinand Ministerului rus al Dezvoltarii Digitale, Comunicatiilor si Mass-Media”, arata MAE.

Ministerul roman raspunde astfel comentariului purtatorului de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe al Federatiei Ruse cu privire la revocarea de catre Ambasada Romaniei la Moscova a vizelor acordate unor persoane desemnate de Federatia Rusa ca delegati oficiali ai sai la Conferinta Plenipotentiarilor Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU), ce se desfasoara la Bucuresti, in perioada 26 septembrie – 14 octombrie.

„Astfel, avand in vedere aspectele deja precizate, este evident ca prin decizia adoptata nu au fost afectate in niciun fel participarea si interesele de reprezentare ale Federatiei Ruse la Conferinta ITU de la Bucuresti, acuzatia partii ruse conform careia aceasta masura ar viza afectarea sanselor unui candidat rus de a fi ales intr-o pozitie de conducere in cadrul organizatiei fiind complet absurda si vadit nefondata”, puncteaza reprezentantii MAE roman.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: