Moscova a trimis armata la granita cu Georgia pentru a-i impiedica pe rusi sa fuga de mobilizare. Coada uriasa de 18 km la granita – Video

externe

Autoritatile de la Moscova au trimis fortele armate la punctele de trecere ale frontierei cu Georgia pentru a-i impiedica pe tinerii rusi sa mai plece din tara. Acestia incearca sa scape de mobilizare, pentru a nu fi trimisi pe front in Ucraina.

Sunt atat de multi rusi care fug in Georgia, incat autoritatile au decis sa instaleze baraje rutiere cu echipament militar.

„Trupele rusesti au ajuns la punctul de control Verkhny Lars de la granita cu Georgia, unde mii de rusi se ingramadesc incercand sa paraseasca tara. Martorii oculari spun ca militarii au instalat un baraj rutier. O sursa din cadrul FSB rus a cofirmat pentru postul RBC ca au fost  trimise blindate si soldati la granita Verkhnyy Lars cu Georgia. Militarii se afla acolo pentru a-i impiedica pe rezervisti sa fuga ilegal din Rusia”, a relatat un jurnalist din Belarus.

Coada este de 18 km la trecerea in Georgia.

Punctul de trecere al frontierei este ultraaglomerat. Cecenii nu sunt lasati de georgieni sa treaca:

Presedintele Belarusului, Lukasenko, a comentat la intalnirea de luni cu Putin mobilizarea partiala a rezervistilor in Rusia si a bagatelizat importanta faptului ca tinerii fug in strainatate pentru a evita incorporarea.

”Rusia are resurse pentru a mobiliza 25 de milioane, asa ca 30.000 sau 50.000 n-au decat sa fuga (…). Sa fuga, caci se vor intoarce. Ramane doar de stabilit ce-i de facut cu ei”, a apreciat el.

Presedintele belarus a adaugat ca el nu si-a facut probleme atunci cand, in 2020, mii de belarusi au parasit tara dupa scrutinul prezidential, calificat drept fraudulos de opozitie si comunitatea internationala.

”Majoritatea cer sa-i primim inapoi”, a sustinut Lukasenko.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: